Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus brengt nieuwe VivoTab Note 8 R80TA op de markt

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 16:03 CategorieWindows

Asus heeft deze week zonder veel toeters en bellen een nieuwe tablet gepresenteerd. Diverse Japanse media melden de komst van de VivoTab Note 8 R80TA, een nieuwe en goedkopere versie van de begin vorig jaar gelanceerde VivoTab Note 8 M80TA.

De VivoTab Note 8 werd begin vorig jaar gelanceerd en was op papier een interessante tablet die met stylus geleverd werd. Mede door een te hoge adviesprijs heeft dit model de Nederlandse markt echter nooit bereikt maar mogelijk krijgen we zijn opvolger hier wel te zien.

In Japan komt Asus met de VivoTab Note 8 R80TA, een model dat qua specificaties veel lijkt op zijn voorganger maar komt met Windows 8.1 with Bing, een versie van het besturingssysteem die fabrikanten niks kost. Ook wordt de tablet geleverd met Office 365 Personal, een abonnement dat volgens de Japanse media opvallend genoeg levenslang gratis te gebruiken zou zijn.

Asus-VivoTab-Note-8

Verder is de VivoTab Note R80TA voorzien van een Intel Atom Z3740-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer om het opslaggeheugen uit te breiden. Ook is de active digitizer nog steeds van de partij zodat het scherm met een active digitizer stylus bediend kan worden.

Asus brengt de nieuwe tablet in Japan op de markt voor een omgerekende prijs van zo’n 190 euro. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet duidelijk. Eind vorig jaar bracht Asus wel de versie zonder stylus naar Nederland, de VivoTab 8 M81C.

  • Delen:
Asus VivoTab 8 (M81C)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.