Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus lanceert nieuwe Fonepad 7 (FE375CL)

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2015, 15:18 CategorieAndroid

Hoewel we ze in Nederland nauwelijks in de winkels terugvinden is de Fonepad-serie van Asus aardig populair. De Taiwanese fabrikant heeft al bijna tien modellen in de serie op de markt gebracht en introduceert vandaag wederom een nieuw model De Fonepad 7 (FE375CL) is het nieuwste lid van de familie.

Asus Fonepad 7 (FE375CL)

De Asus Fonepad 7 (FE375CL) is de eerste Fonepad, en één van de eerste tablets, die op het nieuwe Android 5.0 Lollipop draait en komt met een 7-inch scherm. De tablet is voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Intel Atom Z3530-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz.

Net zoals alle Fonepad-modellen kan deze tablet gebruikt worden voor het voeren van telefoongesprekken en het versturen van sms-berichten. Natuurlijk is mobiel internet ook één van de mogelijkheden. Verder is de Fonepad 7 (FE375CL) voorzien van 8GB of 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, 2GB aan werkgeheugen en een microUSB-poort. De camera aan de voorzijde is een 2 megapixel variant en aan de achterzijde zien we een 5 megapixel camera terug. Voor draadloze communicatie is Bluetooth 4.0 en WiFi 802.11 b/g/n aanwezig.

Asus-Fonepad-7-2

Over Android 5.0 Lollipop heeft Asus zijn eigen ZenUI-interface weer gelegd en bovendien levert de Taiwanese fabrikant wederom een aantal zelf ontwikkelde apps en toepassingen mee. De tablet heeft een gewicht van 299 gram en een afmeting van 108,9 x 194,3 x 9,8 millimeter. De batterijduur bedraagt volgens Asus zo’n 12 uur.

Prijs en beschikbaarheid

In Taiwan komt de Fonepad 7 (FE375CL) voor een omgerekende prijs van 220 euro op de markt. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk. De Fonepad-modellen die wel reeds in Nederland gelanceerd zijn vind je in onze tablet database.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.