Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta-versie OneDrive op Android krijgt Material Design

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2015, 10:42 CategorieAndroid

De bèta-versie van Microsoft OneDrive, die nog maar net is uitgebracht, bevat al het Material Design van Android 5.0 Lollipop. Verder zijn er geen inhoudelijke verschillen te bekennen.

Microsoft OneDrive in bèta op Android

Er bestaat natuurlijk al een officiële Android-applicatie van de cloudopslagdienst Microsoft OneDrive, maar het bedrijf uit Redmond heeft inmiddels ook een bèta-versie online gegooid. Mocht je dus benieuwd zijn naar hoe Microsoft voornemens is OneDrive in de toekomst op het Android-platform vorm te geven, dan heb je de kans je aan te melden als een test. Dat kan via een Google+-pagina, waar je verdere instructies kunt lezen. Mocht je het gewoon bij de oude applicatie willen houden, dan hoef je voor nu voor de rest niets te doen.

Mocht je wel benieuwd zijn naar de toekomst, dan geeft Microsoft je alvast een voorproefje. De bèta-versie van Microsoft OneDrive voor Android bevat namelijk het Material Design van Android 5.0 Lollipop. Dat betekent dat we felle kleuren en een schoner menu gaan tegenkomen. En dat doen we gelukkig ook. Maar er zijn ook een paar designelementen die we even niet kunnen plaatsen. Neem bijvoorbeeld de actieknop, die je rechts onderin vindt. Die is oranje, terwijl die kleur nergens, maar dan ook echt nergens, meer terugkomt in de app.

Daarnaast mag de statusbalk wel lekker donkerblauw zijn, dezelfde kleur als de OneDrive-applicatie, maar dat betekent in dit geval dat het blok eronder niet dezelfde kleur heeft – die is namelijk wit. Het is dus wel zo dat Microsoft bereidt is zich aan de richtlijnen voor het nieuwe Android te houden, maar het bedrijf doet dat dan wel op een aparte wijze. Wellicht is het bewust en wil het zodoende je aandacht focussen op de belangrijke punten, maar we hadden toch liever gezien dat die witte balk blauw was, zodat het meer op één geheel lijkt.

Als je wilt, kun je hier het .apk-bestand downloaden voor je Android-tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.