Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blackberry werkt samen met Google voor Android-beveiliging

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2015, 13:51 CategorieAndroid

Blackberry en Google hebben aangekondigd het Android-platform beter te gaan beveiligen, door daar samen aan te gaan werken. Blackberry staat over het algemeen bekend als een privacyvriendelijk platform.

Blackberry en Google slaan handen ineen

Blackberry, ooit een populaire smartphonemaker die hoge ogen gooide met een gratis berichtendienst alleen geschikt voor Blackberry-eigenaars, en zoekmachinegigant Google hebben bekendgemaakt dat beide bedrijven zullen samenwerken om de beveiliging van het Android-platform te verbeteren. Tot en met twee jaar geleden was Blackberry het enige toestel dat mensen binnen het Amerikaanse leger mochten gebruiken, omdat dit platform zo veilig bleek. Medio 2013 kregen Samsung-toestellen echter ook die eer.

Dat succes behaalde Samsung met zijn eigen, veilige en privacyvriendelijke platform KNOX, die voornamelijk voor de zakelijke markt geschikt is. Onlangs kondigden Samsung en Blackberry nog aan samen te gaan werken om dát platform te voorzien van een betere beveiliging, zodat Android op een Samsung-toestel een stuk veiliger zou zijn dan gemiddeld. Vreemd genoeg sloot Blackberry de deal niet met Google, die veranderingen ten aanzien van de veiligheid gemakkelijk in de basis van het besturingssysteem kan doorvoeren.

Vandaag is die dag dus gekomen. Maar ook hier gaat het om de zakelijke markt die een betere beveiliging krijgt. En specifieker gezegd gaat het hier Android for Work: een initiatief waarmee Android optimaal gebruikt kan worden door bedrijven en zakelijke gebruikers, en zodoende de concurrentie met Apple’s iOS en Microsoft’s Windows kan aangaan. Of Google ook van plan is bepaalde onderdelen binnen dit beveiligde platform over te brengen naar het ‘gewone’ Android, is echter niet bekendgemaakt. Maar het zou wel welkom zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.