Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Buienradar app krijgt widget en een nieuw uiterlijk voor iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 10:55 CategorieApple

De Buienradar app voor de iPad en iPhone is geheel vernieuwd, met een nieuw ontwerp dat beter aansluit op het ontwerp van iOS 8, en een gloednieuwe widget.

Nieuw design

De app van Buienradar wordt dagelijks gebruikt door vele Nederlanders om te checken of ze droog naar hun werk kunnen, of de hond kunnen uitlaten. Heel erg handig, maar de app had een groot nadeel: het design van de app vloekte met het ontwerp van iOS 8, en eigenlijk ook met het ontwerp van iOS 7. Het werd dan ook wel eens tijd voor een frisse nieuwe update, en die is er dan nu ook eindelijk. De Buienradar app ontvangt een geheel nieuw design in de update, en je merkt gelijk dat het beter bij iOS 8 past. De bekende witte gedeeltes in apps, en de platte iconen en knoppen passen veel beter bij Apple’s visie van hoe een iOS 8 app eruit zou moeten zien. Ook is het erg fijn dat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus nu ook specifiek ondersteund worden, zodat gebruikers niet meer vergrootte apps hoeven te gebruiken. Het is nog niet bekend of de Android-versie van Buienradar ook een nieuw design krijgt.

Widget

Ook is er een nieuwe widget, die je kan plaatsen in je notificatiescherm. De widget toont geen kaart, maar een grafiek. De lijn laat zien hoe groot de kans op regen is, en wanneer dat dan precies is. De uitvoering is prima, en doet precies wat het moet doen: veel informatie op een bondige wijze aan de gebruiker presenteren. De verschillende kleurtjes van de lijn laten zien wat voor soort buien je kan verwachten. Erg handig dus als je haast hebt en even snel wilt zien of je droog gaat blijven.

De update werd gisteren en vandaag uitgerold, dus als het goed is kan je de update vandaag nog installeren op je iPad of iPhone.

  • Buienradar
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.