Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana laat ook bioscooptijden en filmtrailers zien

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 12:28 CategorieWindows

De digitale assistent van Microsoft, Cortana, die diep geïntegreerd met Windows 10 is, kan straks ook bioscooptijden en meer laten zien. Een soortgelijke functie vinden we bijvoorbeeld ook terug in Google Now.

Cortana helpt je bij het dagelijkse leven

Microsoft werkt momenteel hard aan de digitale assistent Cortana. En met reden, aangezien Google furore maakt met het functionele Google Now (die in het Engels nog steeds veel uitgebreider is dan in het Nederlands) en Apple onlangs een grote stap richting werelddominantie maakte door Siri ook in het Nederlands beschikbaar te maken. Cortana moet dus van goede huize komen wil het een indruk achterlaten. En met al het nieuws dat langzaamaan binnenkomt dankzij de preview builds van Windows 10, lijkt Microsoft goed op weg te zijn.

Zo kan Cortana je straks gaan helpen door bioscooptijden door te geven, zelfs wanneer je daar niet om vraagt. Een soortgelijke functie vinden we bijvoorbeeld ook terug in Google Now. Op basis van je locatie krijg je filmtijden door van de dichtstbijzijnde bioscoop, of je nou naar de films gegoogeld hebt of niet. Ook krijg je een speciale kaart met daarin de herinnering van de film die je gaat bezoeken, wanneer je bijvoorbeeld online een kaartje hebt gekocht en een e-mail hebt ontvangen binnen je Gmail-account, met daarin de bevestiging.

Hoe het precies met Cortana gaat werken is niet bekend. Wel weten we dat je gewoon kunt aanvinken of je interesse hebt in bioscooptijden en bijvoorbeeld filmtrailers. Hoe de informatie straks verder verwerkt wordt, is ook nog niet bekend. Wat dit wel duidelijk maakt is dat Microsoft meer van Cortana wil maken dan alleen een handige app waar je snel agenda-items in kunt bekijken – vooralsnog lijkt het erop alsof Cortana je moet gaan helpen in het dagelijkse leven, zoals het een goede digitale assistent, neem bijvoorbeeld Siri, betaamt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.