Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Darkroom is een nieuwe foto app met RGB-curve

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2015, 9:21 CategorieApplicaties

Voor veel mensen is VSCO Cam het paradepaardje van hun telefoon waarmee ze hun Instagram feed trotseren. De app is simpel, mooi gemaakt en biedt vele opties om foto’s te bewerken. Maar wie uitgebreidere features zoekt, komt eigenlijk niet verder. Daar is sinds kort verandering in gekomen. De app Darkroom is een volwaardige VSCO Cam-vervanger met meer mogelijkheden.

Darkroom

Darkroom is echter geen camera app. Foto’s maken moet dus nog gewoon in de standaard camera app van iOS. In plaats daarvan worden al je foto’s bij het opstarten van de app ingeladen. Kies er eentje uit en je kunt hem bewerken. Darkroom bevat alle standaardfeatures, zoals bijsnijden, roteren, filters maar ook speciale functies zoals helderheid, contrast en temperatuur.

RGB Curve

Maar wat Darkroom echt speciaal maakt is de RGB-optie. Dit is een manier om zelf nog meer te kunnen doen met je foto’s. De RGB curve is beschikbaar als een in-app aankoop, voor €2,99. Wie de kracht eenmaal heeft gezien weet echter dat dit weinig is. Het concept van een RGB curve is wat lastig, maar Darkroom heeft het een stuk simpeler gemaakt door in de curve sliders aan te brengen. Zo kun je de zwarte tinten, schaduwen, middentinten, lichte tinten en witte tinten aanpassen zonder dat je uit je hoofd hoeft te weten waar deze zich bevinden, iets wat bij Photoshop of Lightroom bijvoorbeeld wel het geval is.

Filters

Nadat je aanpassingen hebt gedaan kun je de som van alle aanpassingen opslaan als filter. Geef het filter een naam en hij wordt opgeslagen, inclusief een kleine preview met de foto die je ermee bewerkt hebt. De meest rechter knop in het bewerk menu is de time-machine feature. Hiermee kun je als het ware terug in de tijd naar eerdere aanpassingen die je hebt gedaan, ook een functie die VSCO Cam niet heeft.

Darkroom is gratis te downloaden.

  • Darkroom
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.