Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste horrorspellen voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2015, 12:22 CategorieAndroid

Deze week bespreken we drie horrorspellen voor op je tablet. Leg alvast een schone onderbroek klaar, want je gaat hoe dan ook schrikken. We bespreken namelijk onder andere Five Nights at Freddy’s.

Drie horrorspellen voor op je tablet

De maker van een goede horrorfilm heeft een perfecte balans gevonden tussen verhaal en spanning en levert op het juiste moment de climax af, waardoor het kijken niet minder saai wordt. Persoonlijk vond ik bijvoorbeeld Insidious 2 behoorlijk goed, totdat je het monster zag. Daarna was alle spanning voorbij en klapte de film in elkaar. In een interactief medium, zoals videogames, werkt het iets anders. Het confrontatiemoment is wellicht een climax, maar de spanning zakt niet weg. Tenminste, niet bij een goede horrorgame.

Dead Space (6,99 euro / 4,99 euro)

Toen Dead Space voor het eerste op Xbox 360 en PlayStation 3 uitkwam, was het een nieuwe franchise die zichzelf nog moest bewijzen. En met deze ene game lukte dat direct. Dankzij de simpele besturing kun je je als gamer focussen op de dingen die er echt toe doen tijdens het spelen: genieten van de griezelige atmosfeer, je een weg banen door een verlaten ruimtestation (die toch niet zo verlaten leek, oh oh…) en te genieten van de haarscherpe graphics. De game is aan de dure kant, maar de ervaring meer dan waard.

dead-space

  • Dead Space

Five Nights at Freddy’s (2,45 euro / 2,99 euro)

Als je van spannende games houdt die je de stuipen op het lijf kunnen jagen, dan ben je je het jezelf haast verplicht Five Nights at Freddy’s uit te proberen. In deze game ben je een nachtbewaker en houd je een oogje in het zeil in een restaurant waar van die enge robotbeesten rondlopen. Maar dan ook echt rondlopen en je proberen te vermoorden. Het enige dat je doet is door camera’s kijken, waarna je moet voorspelen door welke deur ze komen om je te pakken. En geloof ons, de eerste potjes lopen alles behalve goed af.

five-nights-at-freddys-2

  • Five Nights at Freddy's

Slender-man (gratis / 2,99 euro)

In de Slender-man games, je hebt meerdere delen namelijk, is de basis duidelijk: je doorzoekt een gebied die je eigenlijk helemaal niet hoort te doorzoeken. Daar kom je al gauw achter wanneer je wordt opgejaagd door een lange, dunne man of vrouw (wanneer je Slenderina speelt), die je alleen pakt wanneer je het lef hebt om achterom te kijken. Doe je dat niet, dan kan de Slender-man je niet pakken. Maar niet weten waar je vijand zich bevindt op het moment dat je maakt dat je wegkomt, is het allerergste (zelfde geldt voor spinnen in het echte leven).

slender-man

  • Slender-man

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.