Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell lanceert Venue 10 met Android en Venue 10 Pro met Windows

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2015, 17:24 CategorieAndroid

Dell heeft vandaag twee nieuwe apparaten in de tablet-categorie gelanceerd. De Amerikaanse fabrikant komt met de Venue 10, een 10.1-inch Android tablet, en de Venue 10 Pro, ook een 10.1-inch tablet maar dan met Windows 8.1. Beide modellen zijn met name gericht op studenten en kunnen met een stylus bediend worden.

Dell Venue 10 en Venue 10 Pro

De Dell Venue 10 is één van de eerste tablets die vanuit de winkel voorzien is van Android 5.0 Lollipop en beschikt over een 10.1-inch scherm met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels of 1.920 bij 1.200 pixels. De Venue 10 Pro is met eenzelfde display uitgerust en beide modellen kunnen optioneel voorzien worden van een active digitzer voor gebruik met een actieve stylus van Dell. Deze stylus moet wel los aangeschaft worden.

Dell-Venue-10-Pro

De Android-variant draait op een Intel Bay Trail-processor, welke we vaker in goedkopere tablets terugzien, maar de Venue 10 Pro komt met een Intel Core M-processor van de nieuwste generatie. Beide tablets komen met WiFi 802.11ac, een usb 3.0-poort, een microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een 38Wh accu, 2GB aan werkgeheugen en 64GB tot 256GB aan opslaggeheugen. Ook is Bluetooth met NFC aanwezig.

Venue 10 Pro 5000 Series Tablet

De Venue 10 Pro en Venue 10 kunnen beiden als stand-alone tablet of als hybride tablet met keyboard dock gekocht worden. Het dock kan ook als standaard gebruikt worden door de tablet er omgekeerd in te zetten. Het dock is voorzien van een QWERTY-toetsenbord en een trackpad.

Prijs en beschikbaarheid

De Dell Venue 10 Pro moet vanaf 3 maart in de Amerikaanse winkels liggen voor een prijs van 329 dollar. Hiervoor krijg je alleen de tablet. Met dock kost dit model 379 dollar. De prijzen van de Venue 10 zijn nog niet bekendgemaakt en ook is onduidelijk of deze modellen hun weg naar Nederland vinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.