Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze game laat alle stadia van een rpg zien

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 20:46 CategorieAndroid

Een rpg is een role playing game: een spel waarin je in de huid kruipt van een held en als hem groeit in je ontwikkeling. Evoland gooit daar nog een extra laag ontwikkeling overheen, door ook esthetisch mee te veranderen.

Evoland is een game die meegroeit

Wellicht ben je nog niet bekend met het rpg-genre binnen videogames. Deze type games lenen zich uitstekend voor lange speelsessies, omdat de held van het avontuur vaak op een ongekend groot avontuur gaat en onderweg personages leert kennen en nieuwe vaardigheden aanleert. Het hoofdpersonage gaat soms letterlijk verschillende fases door en tegenwoordig heb je daar steeds meer invloed op dan ooit. Maar wat nu als je ook invloed kunt hebben op de manier waarop de game er uit ziet? Evoland brengt je die mogelijkheid.

Het spel Evoland is een rpg in zijn puurste vorm – puurder zul je hem waarschijnlijk niet vinden in Google Play of de App Store. In de kern is het dan ook een typische rpg; wat het nou juist zo atypisch maakt, is het feit dat de manier waarop de game eruit ziet en is vormgegeven (de graphics) met de speler meegroeien naarmate je verder komt in het spel. En het valt nog eens samen met een core gameplay-elementen (een gedeelte van de basis): net zoals je vaardigheden kunt vrijspelen en ontdekken, speel je ook de grafische kwaliteiten vrij.

Bovendien zit het spel ook nog eens tjokvol verwijzingen naar andere grote rpg(-achtige) titels, zoals The Legend of Zelda en Final Fantasy. Het spel begint met een simpele 2D-stijl met simpele gevechten, maar ontpopt zich na een tijdje spelen en verandert dan in een volwaardig 3D-avontuur met turn-based-gevechten. De rpg is nu beschikbaar voor Android en iOS en kost je eenmalig respectievelijk 4,49 euro en 4,99 euro, en hebt daarna geen last van in-app-aankopen. Let wel op: je hebt minstens Android 2.2 of iOS 4.3 nodig.

  • Evoland
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.