Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Direct iOS-apps downloaden vanuit Pinterest

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2015, 10:08 CategorieApplicaties

Pinterest en Apple hebben de handen ineen geslagen om het vinden van applicaties voor het iOS-platform te vergemakkelijken. Vind je een toffe app op Pinterest wanneer je de app op je iPad gebruikt, dan kun je hem meteen downloaden.

Apps vinden en downloaden met Pinterest

Het feit dat gigantisch veel apps, 1,4 miljoen om precies te zijn, in de App Store staan, is zowel positief als negatief. iOS-gebruikers hebben ontzettend veel keuze in apps, maar kunnen zo door de bomen het bos niet meer zien. Mocht je een idee hebben naar waar je op zoek bent, dan kom je nog wel eens een handige app tegen. Anders kan het behoorlijk pittig zijn te vinden wat je zoekt. Pinterest denkt hier nu een oplossing voor te hebben gevonden, zo maakt het populaire bladwijzerbedrijf vandaag bekend.

Pinterest presenteert namelijk App Pins. App Pins werken zoals normale pins op een Pinterest-bord: je zoekt op een onderwerp naar keuze en pint een bepaald item (of in dit geval een bepaalde app) vast op één van je Pinterest-borden. Dat is optioneel en alleen handig wanneer je even niet op je iOS-apparaat zit. Zit je namelijk op je iPad of iPhone, dan is het mogelijk om direct een app te downloaden via zo een pin. Er staat namelijk een knopje ‘Installeren’ bij; je hoeft daarvoor de Pinterest-app niet te verlaten en ook de App Store niet te bezoeken.

Het idee achter Pinterest is om mensen aan te zetten tot handelen. Zien ze een mooi koffiezetapparaat, dan pinnen ze hem op het bord ‘Dingen die ik wil’, waarna ze mogelijk overgaan tot de aankoop. Zoek je nu bijvoorbeeld op Pinterest naar de term ‘gezondheid’ en je vindt een fitnessapplicatie, dan blijft dat idee staan. Voornamelijk omdat het voor Pinterest-gebruikers op iOS zo gemakkelijk wordt gemaakt een app te downloaden. Android-gebruikers vissen achter het net: deze deal is specifiek tussen Pinterest en Apple gesloten.

  • Pinterest
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.