Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie puzzel-platform games voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week behandelen we drie puzzel-platform games voor op je tablet. Dit zijn games waarbij je soms vooruit moet denken om progressie te kunnen boeken in het avontuur.

Drie puzzel-platform games

Wat is een puzzel-platform game? Het is een spel die twee genres combineert: een puzzelspel en een platformspel. Nu kun je je bij de eerste wel iets voorstellen natuurlijk, maar de tweede is wellicht wat moeilijker. Een platformspel is een game waarin lopen, rennen, springen en timing centraal staan (denk bijvoorbeeld aan de Super Mario-spellen van Nintendo). Een puzzel-platform-spel combineert een aantal aspecten van beide genres en presenteert daardoor eigenlijk een geheel eigen stijl een feeling voor de games.

Monument Valley (3,59 euro / 3,99 euro)

In Monument Valley bestuur je Ida, de hoofdpersoon. Ida moet je door alle levels leiden. Een level speel je uit door bij een teleporthokje te komen. Onderweg kun je elementen bewegen, verschuiven of draaien. Dat is echter niet altijd even logisch. Net als bij de tekeningen van M.C. Escher zouden bepaalde dingen niet in het echt kunnen. Monument Valley werd met veel goede reviews ontvangen, maar velen vonden het spel nogal kort. De tien hoofdstukken (elk stuk bevat meerdere levels) kunnen binnen twee uur uitgespeeld worden.

Monument Valley

  • Monument Valley

Limbo (4,23 euro / 4,99 euro)

Limbo is een 2D platform-puzzelspel. Je neemt de controle over een jongen zonder naam, die verschillende levels vol gevaren doorloopt op zoek naar zijn zusje. Dat klinkt nog redelijk simpel. De opzet is echter iets anders van aard dan je wellicht gewend bent. In plaats van de speler het idee te geven dat alles van een leien dakje gaat, heeft de ontwerper van het spel juist de puzzels en obstakels zo ontworpen dat de speler eerst moet falen voordat hij begrijpt wat er precies van hem verlangd wordt – een uniek element toen de game voor het eerst uitkwam.

limbo-groot

  • Limbo

Staying Together

Staying Together is een game van spelontwikkelaar Naquatic. Het is een platform-puzzelspel waarin je twee personages tegelijkertijd naar het einde moet zien te krijgen. Er is weinig verhaal te bekennen in deze titel, maar dat wat aanwezig is moet voldoende zijn om je te motiveren deze game te spelen. Je hebt namelijk de taak om de twee geliefden in het spel te herenigen. Lukt het je om slechts één personage naar het einde van het level te brengen, dan heb je dus gefaald; want ze moeten allebei tegelijkertijd aankomen.

staying-togheter-groot

  • Staying Together

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.