Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Drie totaal verschillende games binnen hetzelfde genre (rpg)

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week behandelen we drie rpgs (role playing games). Hoewel ze hetzelfde genre delen, spelen ze alle drie compleet anders. We kijken onder andere naar Evoland, een game die eerder deze maand uitkwam.

Drie verschillende games binnen hetzelfde genre (rpg)

Een genre vertelt al meer dan genoeg over een game om te bepalen of je geïnteresseerd bent of niet. Racing vertelt je dat je moet racen – heb je daar al geen interesse in, dan hoef je niet verder te kijken. Maar binnen een genre zijn inmiddels talloze subgenres ontstaan, bijvoorbeeld kart racing of simulation racing. Bij het genre rpg is dat ook op te merken. Je hebt actie-rpgs, tactische rpgs, card rpgs, et cetera. Vandaag kijken we naar drie onlangs uitgebrachte rpgs voor Android en iOS, die het allemaal net even anders doen.

Tap Heroes (0,99 euro)

Tap Heroes heeft een unieke visuele stijl en is een interessante, onconventionele rpg (role playing game), die je anders speelt dan je mogelijk van het genre gewend bent. Maar de basis van Tap Heroes is nog wel hetzelfde als een traditionele rpg. Het is echter de opmerkelijke visuele stijl die deze rpg de speler een andere ervaring meegeeft dan we gewend zijn. Een ervaring die console- en handheld-gamers wellicht herkennen uit de Paper Mario-serie, waar alles zich lijkt af te spelen op een podium. De betaalde versie bevat een extra personage.

  • Tap Heroes

Heavenstrike Rivals (gratis)

Heavenstrike Rivals is een diepgaande strategische rpg, waar je even voor moet zitten. Het combineert die gameplay echter met fijne visuals die het leerproces en daarna het gamen aangenaam maken. Heavenstrike Rivals heeft een lange singeplayer-avontuur, met daarin meer dan tweehonderd personages die je kunt tegenkomen en kunt opnemen in je team, en beschikt over een uitgebreide multiplayer modus waar je tegen mensen van over heel de wereld kunt spelen. De game is gratis te spelen, maar bevat wel in-app-aankopen.

  • Heavenstrike Rivals

Evoland (4,49 euro / 4,99 euro)

Het spel Evoland is een rpg in zijn puurste vorm – puurder zul je hem waarschijnlijk niet vinden in Google Play of de App Store. In de kern is het dan ook een typische rpg; wat het nou juist zo atypisch maakt, is het feit dat de manier waarop de game eruit ziet en is vormgegeven (de graphics) met de speler meegroeien naarmate je verder komt in het spel. En het valt nog eens samen met een core gameplay-elementen (een gedeelte van de basis): net zoals je vaardigheden kunt vrijspelen en ontdekken, speel je ook de grafische kwaliteiten vrij.

  • Evoland

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.