Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie verslavende Story-games van Kairosoft voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week behandelen we drie spellen van de game-ontwikkelaar Kairosoft, onder andere bekend van het verslavende Game Dev Story. Pas op: wanneer je aan één van deze games begint, kun je niet stoppen met spelen.

Drie verslavende spellen van Kairosoft

De naam Kairosoft doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen. Toch is de populaire Japanse spelontwikkelaar goed voor een groot aantal verslavende en leuke spellen op Android en iOS. De games delen allemaal hetzelfde, kenmerkende uiterlijk: ze zijn kleurrijk, hebben een isometrisch perspectief en bevatten simpele, maar herkenbare personages. Ook hebben ze allemaal dezelfde, simpele kern waardoor de spellen zo verslavend leuk zijn. Een kern die altijd snel te begrijpen is, maar per spel anders uitpakt.

Game Dev Story (1,80 euro / 3,99 euro)

We beginnen met Game Dev Story. In deze titel ben je de nieuwe directeur van een gamestudio en heb je de taak om een succesvol bedrijf op te richten. Dat doe je door goede games uit te brengen. Dat begint al met de keuze voor een spelcomputer, waarvan er later steeds meer verschijnen, aangezien die een game kan maken of breken. Daarna kies je het genre, welke mensen je op de taken zet (kan zowel intern als extern zijn), verdeel je je middelen over de verschillende aspecten van een game, regel je de marketing en wacht je af.

  • Game Dev Story

Grand Prix Story (3,80 euro / 3,99 euro)

In Grand Prix Story krijg je te maken met dezelfde basis, alleen is het nu de bedoeling om een raceteam van de grond af te krijgen. Je bent verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuw racetalent en moet er ondertussen voor zorgen dat je wel genoeg sponsoren hebt. Daarnaast ben je in staat om nieuwe onderdelen voor een auto te ontwikkelen en die vorm te geven zoals jij wil. Het mooiste aan deze game is dat je helemaal geen verstand hoef te hebben van auto’s en alsnog een toffe tijd kunt beleven.

  • Grand Prix Story

Anime Studio Story (3,80 euro / 3,99 euro)

Anime Studio Story houdt het echter simpel, net als met Game Dev Story. Je begint met een klein mediabedrijf en moet hem langzaamaan uitbouwen tot een trendsetter. Houd er wel rekening mee dat Anime Story erg ‘Japans’ is. Je begint met het maken van de ster van de show, die je op allerlei punten kunt vormgeven (waaronder ‘Dateability’). Je moet ervoor zorgen dat het publiek dat personage goed genoeg vindt. Verder neem je wederom wat nieuwe mensen aan, bouw je de studio uit en is het de bedoeling je apparatuur te upgraden.

  • Anime Studio Story

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Reacties

  1. Kelvin
    22 juni, 2017 om 17:33

    Zelf ben ik fan van mega mall story, the pyraplex, Kairobotica, ni ja village, en epic astro story was ook wel leuk

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.