Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox krijgt upload-extensie in iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2015, 9:43 CategorieApplicaties

Dropbox heeft een upload-extensie toegevoegd in de nieuwste update voor iOS 8, waarmee het mogelijk is sneller dingen te uploaden, zonder dat je daarvoor de Dropbox-applicatie hoeft te openen.

Dropbox op iOS 8 krijgt upload-extensie

Fervente Dropbox-gebruikers met iOS 8 kunnen enthousiast in hun handen klappen: je kunt namelijk voortaan je bestanden direct uploaden naar de cloudopslagdienst, zonder dat je daarvoor de app hoeft te openen. Dat kan dankzij de nieuwe update die Dropbox heeft uitgerold, waarmee het een upload-extensie toevoegt. We zeggen het er nog maar even bij: dit kan alleen wanneer je iOS 8 hebt geïnstalleerd op je iPad of iPhone, aangezien eerdere versie de extensie-feature niet hebben – dat is echt een exclusieve iOS 8-functie.

Met deze nieuwe extensie is het dus veel gemakkelijk je bestanden te uploaden naar Dropbox. Stel, je bevindt je in de Foto’s-app en je ziet een foto die je direct wil opslaan in de cloud van Dropbox. Dan tik je hem aan en kun je hem direct uploaden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gebruikmaken van de automatische upload-functie, dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Doe je het liever handmatig, dan zul je de bestanden één voor één moeten uploaden, aangezien de extensie het momenteel niet ondersteunt meerdere bestanden te uploaden.

Mocht je niet bekend zijn met de nieuwe extensies, dan volgt hier een stappenplan om de foto’s handmatig te uploaden. Open de foto die je wil uploaden en tap vervolgens op de deelknop (die opwaartse pijl). Scroll nu helemaal naar rechts tot je het knopje tegenkomt met de drie puntjes. Tap daarop en je ziet dat er onderaan nog een balk met grijze iconen verschijnt. Zoek het Dropbox-logo op, tap er eenmaal op en sleep hem naar de foto toe die je wil uploaden. Je kunt Dropbox gratis uit de AppStore downloaden via de onderstaande link.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.