Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Duke Nukem komt naar Android toe met spelcollectie

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 8:15 CategorieAndroid

Duke Nukem komt aankomende lente naar je Android tablet of smartphone. Are you ready to kick some ass?

Elke Duke Nukem

Sommigen zullen het zich nog herinneren alsof het vorige week was, maar gisteren was het negentien jaar geleden dat Duke Nukem 3D uitkwam op de pc. Om het jubileum te vieren brengt ontwikkelaar Voidpoint Duke Nukem 3D: Hail to the King Collection aankomende lente uit op Android. Voidpoint heeft recent de rechten voor elke Duke Nukem game verkregen. De originele game uit 1996, alle uitbreidingen, de N64-versie en de PlayStation game Duke Nukem: Total Meltdown uit 1997. Het concept is simpel maar toch enorm verslavend: je schiet en scheldt je weg door tientallen levels, vol vijandelijke aliens en andere gevaren. De Duke Nukem games staan bekend om hun briljante level design, waar maar weinig spellen sindsdien aan hebben kunnen tippen. De game is vrij lineair, maar kan je door alle gangetjes en geheime gedeeltes toch het gevoel geven alsof je je eigen pad kiest, iets wat weinig shooters kunnen. Het is de illusie die telt.

Aanpassingen

Voidpoint wil trouw blijven aan de originele games, en gebruikt dan ook de EDuke32 engine (de basis van een spel). Gelukkig worden er wel een aantal kleine dingetjes aangepast en toegevoegd, om de Android-versie van Duke Nukem de beste maken tot nu toe. Er worden nieuwe levels, wapens en vijanden toegevoegd, de graphics zijn hier en daar opgepoetst, en je kunt je PlayStation 3-, Xbox 360- of bluetooth-controller gebruiken. De optimalisatie voor controllers zal goed uitkomen: De Duke Nukem games zijn onvergeeflijk en je zult vaak een level opnieuw moeten spelen omdat je dood bent gegaan. Wil je straks helemaal retro Duke Nukem op je tablet spelen? We schreven onlangs over de NES30, een retrocontroller voor Android en iOS.

Helaas zijn de prijs en releasedatum nog niet bekend, maar het is nu al zeker dat fans van old school games verwend gaan worden aankomende lente. Hail to the king, baby! Heb je tot dan nog wat tabletgames nodig om je bezig te houden? In onze top drie games voor serieuze speelsessies staan wat zoethoudertjes.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.