Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Emulators werken beter op Nvidia Shield dankzij update

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2015, 17:43 CategorieAndroid

Nvidia heeft een optionele update uitgebracht voor de Shield Tablet. Met de update zorg je ervoor dat emulators vloeiender lopen op de gaming tablet. De update is ook totaal niet groot en het loont zeker de moeite voor retrogamers.

Emulatoren werken beter op Nvidia Shield Tablet

Als je de Nvidia Shield Tablet ergens goed voor kunt gebruiken, dan is dat voor het emuleren van spelcomputers. De Android community heeft een robuuste gemeenschap als het om emulators gaat; je hebt ruim de keuze uit een aantal platformen en voor de meeste platformen geldt dat je keuze hebt uit verschillende emulators. Een emulator is een stukje software die doet alsof het een stuk hardware is, waardoor je met de juiste bestanden games kunt spelen die je vroeger op de Super Nintendo of PlayStation speelde (of PlayStation Portable).

De nieuwe update die nu beschikbaar is voor de Nvidia Shield Tablet zorgt ervoor dat emulators soepeler lopen op de gaming tablet. En hij is ook nog eens hartstikke optioneel, dus mocht je denken niets aan de update te hebben, dan hoef je hem niet te downloaden. Dat op zich is een unicum als het om specifieke software-updates van fabrikanten gaat – meestal dien je gewoon alles te downloaden wat fabrikanten nodig achten, of jij dat nou nodig vindt of niet. Hier is dus sprake van een win-win-situatie, voor iedereen met een Shield Tablet.

Helaas is niet bekend hoe Nvidia emulators vloeiender laat lopen op de tablet, dus het zal ongetwijfeld iets behoorlijks technisch zijn. Nvidia is overigens nooit te beroerd geweest om een specifieke app of één onderdeel van de tablet te voorzien van een update, dus dit valt mooi in de lijn van de visie van het bedrijf. Mocht je in het bezit zijn van een Nvidia Shield Tablet, dan is de update nu beschikbaar. Als het goed is heb je hem al binnen gehad; is dat niet het geval, dan kan-ie elk moment binnenkomen. De update weegt slechts 3,2MB.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.