Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Facebook test app-versie met Material Design-elementen

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 11:11 CategorieAndroid

Facebook test momenteel een nieuwe versie van de app die al enkele Material Design-elementen van Android 5.0 Lollipop met zich meedraagt. Wanneer deze versie naar iedereen wordt uitgerold is niet bekendgemaakt.

Facebook met Material Design-elementen

Naast allerlei verbeteringen onder de motorkap van Android, introduceert Lollipop, de officiële vijfde versie van het besturingssysteem, het Material Design. Dat Material Design brengt een aantal opvallende ontwerpelementen met zich mee. Zo is er meer ruimte met een felle, kenmerkende aan de bovenkant van de applicatie gereserveerd, kleurt de statusbalk aan de bovenkant mee aan de kleur van de app (maar dan met een iets donkere variant van de felle kleur die een ontwikkelaar koos) en hebben sommige apps een action button rechts onderin.

facebook-md-ui-2015-ui

Hoewel een aantal ontwikkelaars momenteel het Material Design al heeft doorgevoerd, is het zo dat het gros nog steeds de overstap moet maken. Dat kan wellicht voor irritatie zorgen wanneer het onderdeel uitmaakt van die 1,6 procent van de Android-eigenaars die al Lollipop heeft draaien op z’n apparaat, maar ergens is het natuurlijk logisch dat nog niet iedereen geld heeft geïnvesteerd in een nieuw design. Facebook is één van die apps die de overstap nog moet maken; de nieuwe versie van de standaard app bevat al enkele Lollipop-aspecten.

De meest opvallende verandering aan de applicatie, is de action button rechts onderin het scherm, die je bijvoorbeeld ook tegenkomt bij Gmail, Inbox en Google Plus. Met die knop heb je snel toegang tot de meest gebruikte functies en / of contactpersonen. Ook lijkt de balk bovenin wat dikker. De statusbalk is in elk geval nog zwart, dus er valt nog wat te winnen. Momenteel is nog onduidelijk of deze update wordt doorgevoerd naar Facebook-gebruikers – Facebook test wel eens vaker interface-veranderingen zonder die door te voeren.

  • Facebook
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.