Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Films maken met iPad staat centraal in nieuwe reclame

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 10:09 CategorieiPad

Tijdens de jaarlijkse Academy Awards-ceremonie heeft Apple een nieuwe reclame gelanceerd voor de iPad Air 2, met één focuspunt: het maken van films op je iPad. Zowel het filmen als het monteren.

Films maken met je iPad Air 2

Persoonlijk moet ik er niet aan denken om een film te maken met een tablet en stoor ik me er wel aan wanneer ik tijdens een concert moet kijken wat er op het podium gebeurt door op andermans tabletscherm te kijken. Maar Apple vindt de Apple iPad Air 2 een fantastisch apparaat om er video’s mee te maken. Nee, niet zomaar video’s: complete films worden er met die iPad geschoten. De onderstaande video is daar aan toegewijd, inclusief geluidsfragmenten van een speech die Martin Scorsese hield op een universiteit.

Daarnaast heeft Apple een speciale website in de lucht gegooid, waarop we een aantal films kunnen bekijken die zijn gemaakt op de iPad: die projecten zijn ermee gefilmd en op gemonteerd. Ook kun je op die website lezen over de applicaties waarmee de video’s zijn gemonteerd, namelijk Final Draft, Garageband en Videograde (maar zeker niet iMovie, dat voor consumenten bedoeld lijkt te zijn). Je kunt de video hierboven checken om te zien hoe alle filmmakers dus hun iPads hebben ingezet tijdens het maken van hun eigen films.

De iPad Air 2 is, zoals de naam al doet vermoeden, de opvolger van de iPad Air die in 2013 aangekondigd werd. Het is een tablet met een scherm van 9,7 inch, met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het mooiste aan het scherm van de Air 2 is het gelamineerde display: niet alleen maakt dit de tablet dunner, ook worden reflecties minder duidelijk weergegeven. Onder de motorkap zien we de Apple A8X-processor terug, een processor die speciaal voor de iPad Air 2 ontwikkeld is. De chip maakt gebruik van de tweede generatie 64-bit-architectuur.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.