Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note 4 met Lollipop bevat verwarrende volumeregeling

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 10:39 CategorieAndroid

De mensen die al de Lollipop-update hebben ontvangen voor de Galaxy Note 4, klagen over de verwarrende volumeregeling op het toestel. Samsung heeft namelijk een vreemde methode gekozen voor het regelen van het geluid.

Volumeregeling in Galaxy Note 4 zit goed verborgen

De Android 5.0 Lollipop-upgrade wordt langzaamaan door heel Europa uitgerold door Samsung voor z’n eigen apparaten en er zijn al mensen die hem momenteel op de Galaxy Note 4 hebben staan. Net zoals het het geval is op de Samsung Galaxy S5 brengt de update een hoop verbeteringen met zich mee, maar het is niet al goud wat er blinkt. Zo hebben gebruikers moeite met het regelen van de volume. En dat is niet alleen omdat Google ervoor gekozen heeft de mute-optie uit het OS te halen; Samsung heeft de regeling goed verstopt.

Dat betekent dus dat je iedere keer in tussen de instellingen van je phablet moet duiken om je toestel op een bepaalde manier in te stellen, zoals je dat op smartphones zoals de Google Nexus 5 bijvoorbeeld gewoon met de volumeknoppen kunt doen. Wil je je Note 4 even snel instellen, dan heb je slechts de keuze uit het geluid wel of niet aan: zet je het geluid uit, dan schakelt-ie automatisch over op vibreren. Googles beslissing de mute-functie te verwijderen uit Lollipop was al vreemd genoeg; deze verandering maakt het er niet beter op.

De Samsung Galaxy Note 4 is een kruising tussen een telefoon en een tablet, wat een phablet genoemd wordt. Samsung brengt al een aantal jaar deze succesvolle Note-serie op de markt en voorziet gebruikers van een groot scherm (5,7 inch), een goede processor (Qualcomm Snapdragon 805) en een hoge resolutie (2560 x 1440). Verder heeft de Samsung Galaxy Note 4 zo’n beetje elke moderne aansluiting die je van een phablet mag verwachten en heeft-ie twee camera’s: eentje van 16MP aan de achterkant en eentje van 3,7MP aan de voorkant.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Alberto-capo
  16 februari, 2015 om 11:49

  Dit lees ik zowat overal “update een hoop verbeteringen”, als ik de forums er op na lees zie ik veelal ergernis. Smartphones van +- 6 á 700€ die je niet eenvoudig op stil kan zetten, het is gewoon lachwekkend. WiFi die wegvalt, batterij die in het beste geval even lang meegaat, witte background waar je de straat mee kan verlichten, downtime ontbreekt, ART runtime…Dit is de naam “update” niet waardig.

  • John
   17 februari, 2015 om 15:14

   Ik heb door deze update veel voordelen:
   Minder lag
   Betere WiFi verbinding en ook betere Bluetooth verbinding.
   Telefoon is stuk stabieler en batterij gaat nog langer mee.
   Ik heb wel een Pools toestel (via Belsimpel ) de 910c versie i.p.v. de 910F versie.
   In mijn geval dus met een processor van Samsung zelf.

 2. Jos
  02 mei, 2015 om 20:09

  Mijn vraag is hoe ik het geluidje wat steeds komt bij aanzetten via code oo de note 4 na upgrade naar lollypop uitzetten.

 3. suzanne
  15 november, 2015 om 7:12

  Mijn volume knop van de note4 leid opeens een eigen leven. Zet ik haar op trillen gaat ze uit zichzelf op vol volume zachter zetten het zelfde. Het volume gaat altijd voluit nooit uit zichzelf omlaag. Tot een dag geleden had ik hier geen last van. Mijn toestel is wel een keer op de grond gevallen! Heeft iemand advies of ervaring met dit probleem?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.