Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Note Edge meer dan half miljoen keer verkocht’

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2015, 12:00 CategorieAndroid

Naar verluidt heeft Samsung meer dan een half miljoen exemplaren verkocht van de Galaxy Note Edge: de phablet met het scherm aan de zijkant. Geen indrukwekkend getal naast de Galaxy Note 4, maar dat geeft niet.

Galaxy Note Edge 630 duizend keer verkocht wereldwijd

Toen Samsung voor het eerst de Samsung Galaxy Note Edge toonde aan het publiek, wist niemand eigenlijk zeker wat de reactie zou zijn van de consument. Zo’n gebogen display aan de zijkant is iets anders – iets vreemds. Consumenten kende dit concept niet helemaal. Daarom is het niet vreemd om te bedenken dat Samsung het aanvankelijk rustig aan wilde doen met de productie van het apparaat. Maar tot ieders verbazing doet de phablet het nog redelijk goed: Samsung verkocht er namelijk 630 duizend stuks van wereldwijd.

Dat staat natuurlijk in schril contrast met het de resultaten van de Galaxy Note 4, waarvan Samsung er alleen al in de eerste maand van beschikbaarheid 4,5 miljoen stuks van verkocht. We zeggen bewust even ‘resultaten’ en niet ‘succes’, omdat de Samsung Galaxy Note 4 het voornamelijk in Zuid-Korea minder goed doet dan verwacht. Zuid-Korea wordt ook wel eens gekscherend Samsung-land genoemd, omdat het de thuisbasis van de fabrikant is. Desondanks maakt Apple daar nu furore met de iPhone 6 Plus. Pijnlijk.

De Samsung Galaxy Note Edge lijkt qua specificaties dus ontzettend op de Galaxy Note 4, met als twee grootste verschillen dat de Edge het met een kleinere batterij moet doen en het apparaat natuurlijk nog een stuk van het beeldscherm aan de zijkant van de phablet heeft hangen. Dat scherm staat los van het grote scherm waar je normaliter naar zult kijken, maar biedt wel knoppen aan binnen de context van wat je daadwerkelijk aan het doen bent. Hoewel beide schermen dus los van elkaar zijn, werken ze gelukkig wel samen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.