Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note Edge met Lollipop heeft wel mute-optie

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 18:48 CategorieAndroid

Het blijkt dat de Android 5.0 Lollipop-versie op de Samsung Galaxy Note Edge wel voorzien is van een mute-functie. Google heeft die optie er in de nieuwste versie van het OS er standaard uitgehaald.

De Galaxy Note Edge heeft hem wél

Even los van de bugs die Android 5.0 Lollipop momenteel nog steeds plagen, is de nieuwe versie van het Android OS een behoorlijke fijne. Er is echter één groot nadeel: Google heeft de mute-functie standaard uit Lollipop gehaald. Waarom? Geen idee. Wellicht heeft het te maken met het nieuwe notificatiesysteem waarbij je kunt aangeven welke apps je op bepaalde momenten kunnen storen of niet. Buiten dat is er geen reden te bedenken waarom we het voortaan maar zonder mute-functie moeten doen. Google, breng hem terug, dank.

mute-edge

Maar wat blijkt nu? Samsung heeft die optie wél teruggebracht in de upgrade van KitKat naar Lollipop, maar voorlopig alleen weer naar de populaire, maar niet breed verkrijgbare Samsung Galaxy Note Edge. En hij zit niet eens verstopt – eerder kwamen we er al achter dat zelfs het nieuwe notificatiesysteem verstopt zit in de Samsung Galaxy Note 4. Nee, wanneer je de statusbalk aan de bovenkant naar beneden trekt, dan zul je de optie meteen zien zitten. Alsof Samsung de spot met Google wil drijven, maar dan met een knipoog.

mute-edge-2

De Samsung Galaxy Note Edge lijkt qua specificaties dus ontzettend op de Galaxy Note 4, met als twee grootste verschillen dat de Edge het met een kleinere batterij moet doen en het apparaat natuurlijk nog een stuk van het beeldscherm aan de zijkant van de phablet heeft hangen. Dat scherm staat los van het grote scherm waar je normaliter naar zult kijken, maar biedt wel knoppen aan binnen de context van wat je daadwerkelijk aan het doen bent. Hoewel beide schermen dus los van elkaar zijn, werken ze gelukkig wel samen.

  • Delen:

Reacties

  1. Roy
    17 februari, 2015 om 23:59

    Ik heb de Edge echt een aan rader alleen de updaten nog niet maar dat is logies kan em iedereen aan raden vrg Roy jellema

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.