Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note II krijgt Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2015, 11:51 CategorieAndroid

Het Twitter-account van Samsung Polen heeft bekendgemaakt dat de Samsung Galaxy Note II gaat worden voorzien van Android 5.0 Lollipop. Wanneer dat echter zover is, is nog niet bekendgemaakt.

Samsung Galaxy Note II krijgt Lollipop

Het is nu meer dan twee jaar geleden sinds Samsung de phablet Galaxy Note II heeft gelanceerd in Nederland. Normaal gesproken hanteren fabrikanten een updateperiode aan van achttien maanden of zelfs korter, dus het nieuws dat de Galaxy Note II ook wordt voorzien van Android 5.0 Lollipop, komt als een kleine verrassing. Bovendien heeft dit apparaat al de nodige opvolgers gehad, waaronder de Samsung Galaxy Note 3 en natuurlijk de Samsung Galaxy Note 4, met een Samsung Galaxy Note 5 die momenteel in de pijplijn zit.

Het is het Twitter-account van Samsung Polen die dit nieuws naar buiten bracht. Er is echter niet bekendgemaakt wanneer de we upgrade mogen verwachten; sterker nog, omdat we met een zo een oud toestel te maken hebben, kan het zelfs zijn dat Samsung alsnog besluit de update te schrappen, omdat er wat meer werk verricht moet worden de software draaiende te krijgen. Eerder liet Samsung Finland ook al weten dat de Samsung Galaxy Note II zou worden voorzien van Android 5.0 Lollipop, maar ook toen werd er verder niets vermeld.

De Samsung Galaxy Note II is een phablet met een scherm van 5,5 inch, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap vinden we een quadcore-processor, geklokt op 1,6GHz. Verder is aanwezig 2GB aan werkgeheugen, 16GB, 32GB of 64GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden, Wifi, 3G/4G, NFC ondersteuning en Bluetooth 4.0. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera voor video’s en foto’s, terwijl op de voorzijde een 1.6 megapixel camera voor videogesprekken te vinden is.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Note II
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.