Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Android for Work: Wat is het en wat kunnen bedrijven ermee?

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 21:53 CategorieAndroid

Google heeft vandaag zijn nieuwste Android-initiatief gepresenteerd; Android for Work. Met dit platform moet Android optimaal gebruikt kunnen worden door bedrijven en zakelijke gebruikers, en zodoende de concurrentie met Apple’s iOS en Microsoft’s Windows aangaan. Maar, wat is Android for Work precies?

Android for Work

Het Android for Work-programma is onder leiding van Google samen met partners opgezet om het Android-platform te beveiligen, te beheren en te innoveren, aldus de internetgigant. Het platform/programma bestaat uit vier onderdelen; Work Profiles, de Android for Work-app, Google Play for Work en ingebouwde productiviteit-tools. Het platform is ontwikkeld en geoptimaliseerd voor Android 5.0 Lollipop en hoger maar middels de Android for Work-app is een aantal functies ook op tablets en smartphones met een oudere versie van Android te gebruiken.

Work profiles
Google heeft een verbeterde SELinux-beveiliging gebouwd in Android 5.0 Lollipop, boven op de standaard encryptie en biedt ondersteuning voor meerdere gebruikers. Hierdoor kunnen gebruikers een zakelijk profiel aanmaken dat zakelijke gegevens afschermt van de andere gegevens en beter beschermt. Zakelijke gebruikers kunnen hierdoor goedgekeurde, zakelijke apps naast hun persoonlijke apps gebruiken, waarbij de werkgever alleen de zakelijke gegevens beheert en geen persoonlijke content kan wissen of bekijken. Het verdeelt Android dus eigenlijk in een zakelijk en een persoonlijk deel.

Google-Android-for-Work-2

Android for Work app
Tablets en smartphones die op een eerdere versie van Android (KitKat of Ice Cream Sandwich) draaien zijn niet standaard voorzien van werkprofielen. Voor deze mobiele apparaten heeft Google de Android for Work-app ontwikkeld. Daarmee heb je als zakelijke gebruiker beveiligde toegang tot e-mail, agenda, contacten, documenten, een browser en tot goedgekeurde zakelijke apps. Tevens kan de app volledig worden beheerd door de IT-afdeling van een bedrijf, mocht dit noodzakelijk zijn.

Google Play for Work
Google Play for Work maakt het voor bedrijven mogelijk om zakelijke apps veilig te implementeren en te beheren. Google Play for Work vereenvoudigt het proces om apps onder medewerkers te distribueren en zorgt ervoor dat IT elke app kan keuren voordat deze wordt geïnstalleerd. Bedrijven krijgen een eigen ‘Play Store’, waar vanuit werknemers de apps kunnen downloaden en installeren. De IT-afdeling kan ook eenvoudig updates doorvoeren in apps, zonder tussenkomst van Google.

Google-Android-for-Work

Ingebouwde productiviteit-tools
Als zakelijke gebruiker moet je natuurlijk productief kunnen werken. Google heeft hiervoor een suite met business apps voor e-mail, contacten en agenda samengesteld die Exchange en Notes ondersteunt. Daarnaast biedt het tevens editing tools om documenten, spreadsheets en presentaties aan te passen.

Aan de slag met Android for Work

Google werkt voor Android for Work onder andere samen met Blackberry, Citrix, Samsung, Adobe, Box, LG, HTC, Sony en Motorola. Bedrijven die met Android for Work aan de slag willen kunnen via deze website contact opnemen met Google.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.