Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google kondigt grote veranderingen Google Wallet aan tijdens I/O 2015’

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2015, 15:45 CategorieAndroid

Google komt volgens verschillende bronnen met grote veranderingen voor zijn mobiele betaal-systeem: Google Wallet.

Concurrentie

Het moet een frustrerend jaar geweest zijn voor Google: het bedrijf kwam al enkele jaren terug met Google Wallet, een uiterst handige manier om online te betalen. Vorig jaar kondigde Apple aan (vrijwel) hetzelfde te doen met Apple Pay, en opeens weet iedereen ervan, en doet men alsof Apple een geniaal nieuw idee geïntroduceerd heeft. Het zegt misschien meer over hoe Google haar plannen executeert, maar het is duidelijk dat de gigant haar strategie moet gaan aanpassen om Apple bij te blijven.

Volgens The Wall Street Journal bereidt Google dan ook grote veranderingen voor Google Wallet voor, die onthuld zullen gaan worden tijdens de I/O conferentie in mei. Tijdens Google’s jaarlijkse I/O conferenties worden vaak nieuwe producten getoond, of updates voor bijvoorbeeld Android. Dit jaar zal Google dus volgens geruchten een aantal grote nieuwe functies tonen voor haar mobiele betaal-systeem.

Softcard

Google is druk bezig met het overnemen van Softcard (voorheen Isis), een bedrijf dat draadloos betalen door middel van NFC mogelijk maakt. Waarschijnlijk worden de technieken en de patenten die Softcard bezit gebruikt om Google Wallet te verbeteren. Royalties zijn een ander punt waarmee Google haar marktpositie kan versterken: Apple pakt alle royalties die het bedrijf verdient met Apple Pay, terwijl Google de royalties zou willen delen met providers. Met die tactiek zou Google snel medewerking kunnen krijgen van bedrijven en providers, omdat de deal simpelweg aantrekkelijker is dan voorheen.

Naast een aantal geruchten weten we nog vrij weinig over Google’s grootse plannen voor Google Wallet, maar dat het bedrijf met meer bezig is dan alleen marketing en kleine updates is duidelijk. We gaan het allemaal als het goed is horen tijdens Google I/O 2015, in mei.

  • Google Wallet
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.