Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google koopt foto-app Odysee

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 11:47 CategorieAndroid

Het team achter de foto-app Odysee, waarmee je direct een back-up kunt maken van je foto’s op je pc, gaat het Google+-team versterken, aangezien Google het bedrijf achter de applicatie heeft opgekocht.

Google koopt Odysee

Google heeft de foto-applicatie Odysee gekocht. Met Odysee kunnen gebruikers direct een back-up maken van hun foto’s en video’s op hun pc. Het team achter de applicatie wordt toegevoegd aan het personeelsbestand van Google+, waar het, naar eigen zeggen, verder gaat met het bouwen en ontwikkelen van mooie producten. Odysee maakt deze aankondiging via de website en middels een notificatie binnen de app bekend en meldt ook direct dat de app na 23 februari van dit jaar niet meer zal werken. Je kunt de app daarna dus verwijderen.

De applicatie is al verwijderd uit de Google Play Store en App Store. Mocht je nou te laat zijn met het downloaden van je eigen materiaal, geen nood: Odysee zegt dat alle foto’s en video’s die al verwerkt zijn door het systeem, achteraf nog steeds als een archief gedownload kunnen worden. Het team achter Odysee geeft aan enthousiast te zijn over deze ontwikkelingen. Het bedrijf wil dan ook iedereen bedanken die gebruikmaakt van de fotodienst en wil met de bovenstaande methode gebruikers tegemoet komen als het om hun eigen foto’s gaat.

Er bestaan al wat langer geruchten over een aparte Google-fotodienst. Google schijnt voornemens te zijn de foto-applicatie, die nu nog sterk verweven zit in Google+, los te koppelen, zodat de app op eigen benen kan staan. Het zou dan nog steeds met Google+ kunnen samenwerken, maar dan wellicht onder een andere naam en met meer functies. Die toekomstige foto-applicatie zou dan functies kunnen gaan bevatten van Odysee, maar dat is op dit moment nog gissen. Het is even afwachten wat Google zelf bekendmaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.