Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google lanceert Android Pay in mei 2015’

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2015, 10:03 CategorieAndroid

Naar verluidt presenteert Google Android Pay in mei, tijdens de I/O-conferentie. Ook zal het betaalsysteem dan meteen beschikbaar zijn. Dat melden althans bronnen aan de website Ars Technica.

Betalen met Android via Android Pay

Google zou voornemens zijn het nieuwe Android-betaalsysteem Android Pay te gaan presenteren op de I/O-conferentie. Dat melden althans bronnen, die kennis hebben van de situatie, aan de website Ars Technica. Met dit betaalsysteem zou je niet alleen online betalingen kunnen verrichten op je pc of tablet, maar ook in de winkel kunnen betalen via je smartphone of phablet, dankzij de ingebouwde nfc-chip. Zeker weten doen we dit natuurlijk niet, dus het is sowieso goed om even af te wachten wat Google zelf bekendmaakt tijdens zijn presentatie.

Het zou in elk geval erg gemakkelijk moeten worden om betalingen te verrichten met de dienst. Met een simpele tap moet het al in een online of offline omgeving gebeurt moeten zijn. Betaal je offline, in een echte winkel, dan maakt het OS gebruik van Host Card Emulation (HCE); een programma die in feite een soort kloon van je creditcard maakt, waarna je dus ergens kunt betalen via een nfc-chip. Android Pay wordt overigens iets anders dan Google Wallet, maar beide diensten zullen straks wel naast elkaar blijven bestaan.

Android Pay wordt van de grond af aan opgebouwd en wordt een platform die het voor third-party-ontwikkelaars gemakkelijk maakt de dienst te integreren. Google Wallet bestaat al sinds 2011 en kwam nooit echt van de grond. Pas toen Apple Apple Pay introduceerde in 2014, zag je hoe grettig de markt erop wilde inspelen. Hoewel Apple Pay nog niet eens wereldwijd, of in Nederland, verkrijgbaar is, is het daardoor al wel veel succesvoller dan Google Wallet. Met Android Pay wil Google echt tegenwicht gaan bieden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.