Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt Inbox app voor iPad beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 11:07 CategorieApplicaties

Google Inbox is sinds vanochtend ook beschikbaar voor de iPad. Dat gebeurt heel stilletjes, zonder een mediacircus op te zetten. De iPad-versie is alleen te verkrijgen als je de app opnieuw installeert en nog niet door te updaten. Ook lijkt de iPad-versie maar in een beperkt aantal landen beschikbaar te zijn.

Google Inbox

Google Inbox bevat volgens Google alles wat het bedrijf van het maken van Gmail heeft geleerd. En we moeten toegeven, Google Inbox bevat een hele hoop nieuw features. Het centrale idee is dat Google Inbox een mail applicatie is die het je makkelijker maakt. Inbox werkt met zogenaamde bundels, verzamelingen van emails. Zo worden nieuwsbrieven in de reclame bundel geplaatst, en facturen van al je online aankopen worden in de aankopen bundel opgeslagen.

Ook zijn er zogenaamde hoogtepunten; e-mails die belangrijk zijn voor vandaag. Google zelf gebruikt het voorbeeld van een e-mail met daarin je vluchtnummer en gate op de dag gaat vliegen, of een pakketje dat eerder verzonden is maar vandaag aankomt. Ook kun je herinneringen toevoegen, om bijvoorbeeld te reserveren in een restaurant. Google haalt dan zelf informatie op zoals het telefoonnummer en of je al kunt bellen om te reserveren.

Inspiratie van Mailbox

Mailbox is een bekende e-mail applicatie, onlangs overgekocht van Dropbox. Het valt veel gebruikers op dat de apps veel dezelfde functies hebben; het lijkt wel alsof Google inspiratie heeft gehaald uit Mailbox. Zo was de belangrijkste feature van Mailbox het kunnen instellen van reminders om morgen of over een week te reageren op een email, en plots bevat Google Inbox deze feature ook. Er zijn wel wat verbeteringen toegevoegd, zo kun je een exacte datum en tijd kiezen.

Uitnodiging nodig

Om gebruik te kunnen maken van Google Inbox en ook de iPad-app heb je een uitnodiging nodig. Die kun je via de Google Inbox website aanvragen. Vervolgens moet je de iPad-app downloaden vanuit de App Store. Als je de iPhone app al gebruikte op je iPad moet je deze verwijderen en de app opnieuw downloaden, pas dan is de iPad versie beschikbaar. De iPad-app is nog niet beschikbaar in alle landen, maar uit tests blijkt dat je de iPad app wel kunt downloaden met een Nederlands of Duits Apple ID.

  • Google Inbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.