Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Music eindelijk geoptimaliseerd voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2015, 9:22 CategorieApplicaties

Google heeft de iOS-applicatie van Google Play Music voorzien van een flinke update, waaronder de optimalisatie voor de iPad. Daarnaast krijgt ook deze app te maken met het Material Design.

Google Play Music op de iPad

Google heeft een flinke update uitgebracht voor Google Play Music op iOS. Niet alleen brengt het bedrijf het Material Design naar de muziekapplicatie toe, ook is er eindelijk een geoptimaliseerde versie voor op de iPad. Google geeft aan dat deze update verder nog een aantal dingen update, waaronder extra informatie over een specifieke album of een artiest en een meer ‘innemende’ luisterervaring door het paneel schoon en basic te houden en door de artwork van de voorkant van een cd over heel het scherm te verdelen.

Google Play Music is een muziekapplicaties waar je onder andere je eigen muziek mee kunt afspelen. Wil je echter gebruikmaken van de mogelijkheid ook andere muziek te kunnen luisteren, dan kun je een abonnement aanschaffen van een tientje per maand, waarmee je toegang krijgt tot de complete online muziekcatalogus van Google. Die muziek kun je direct streamen naar de apparaten waar je Google Play Music op geïnstalleerd hebt. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spotify, kun je ook je eigen muziek in de cloud uploaden en beluisteren.

Onlangs kondigde Google overigens ook Google Cast for Audio aan. Dat zijn een serie boxen die direct, uit de doos, met alle apparaten kunnen communiceren waar Google Play Music op staat. Kom je thuis terwijl je nog muziek luistert op je koptelefoon? Dan heb je de mogelijkheid om die luistersessie direct te verlengen wanneer je boxen aan staan. Het abonnement op Google Play Music heeft All Access en geeft je ook toegang tot YouTube Music Key, waarmee je ongelimiteerd muziekvideo’s kunt bekijken op YouTube.

  • Google Play Music
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.