Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store update 5.2 geeft kijkje in de toekomst

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2015, 14:46 CategorieAndroid

Vannacht heeft Google na een lange tijd eindelijk weer een update vrijgegeven voor de Play Store. De wijzigingen lijken erop te wijzen dat we binnenkort een hoop nieuwe functies in de Play Store gaan zien. We zetten alle details op een rijtje.

Eindelijk een Play Store update

De laatste keer dat Google de Play Store heeft geüpdatet, de app waarmee Android-gebruikers apps en games kunnen downloaden, is alweer twee maanden geleden. Vlak voor Sinterklaas vorig jaar kwam update 5.1.11 uit, met een paar kleine wijzigingen. Naast een paar visuele tweaks werd ook de optie ‘mijn account’ toegevoegd, waar gebruikers onder andere uitgebreid inzicht kunnen krijgen in al hun uitgaven, en betaalmethodes kunnen wijzigen. Nu de feestdagen voorbij zijn komt de eerste Play Store update van dit jaar uit: Play Store 5.2. De update op zichzelf voegt niet echt nieuwe functies toe, maar bepaalde delen van de code wijzen wel op nieuwe functies die zeer binnenkort toegevoegd kunnen gaan worden. Ook wordt er een hele rits aan bugs opgelost.

Nieuwe detailpagina’s

De eerste verandering die opvalt is een herontwerp van de detailpagina’s van apps. Op de detailpagina kunnen gebruikers meer informatie bekijken van elke app. De code voor de detailpagina’s van Play Store in de nieuwe 5.2 update wijst op een vernieuwde detailpagina: in de code staat een string met de titel “details_page_v2”, en de rest van de code lijkt ook te verwijzen naar een update voor de pagina. Toch is de update nog niet te zien in de app zelf, maar het is duidelijk dat een herontwerp eraan komt.

Apps voor bedrijven

Een paar maanden terug dook er een stukje code op in een update van de Play Store dat erop leek te wijzen dat bedrijven apps kunnen gaan kopen voor hun medewerkers. Google wil zich meer gaan focussen op bedrijven, wat ook duidelijk wordt in update 5.2: bedrijven kunnen binnenkort apps gaan plaatsen die alleen zichtbaar zijn voor werknemers van hetzelfde bedrijf. De apps worden gehost door het bedrijf zelf, en niet door Google: “This app is hosted by your company. It has not been scanned by Google, and may only be installable while you are connected to your company network or VPN”. Wanneer Google deze functie gaat toevoegen is niet bekend.

Vouchers

Door update 5.1.11 werd het afgelopen december duidelijk dat Google een mogelijkheid gaat implementeren om kortingsbonnen te gebruiken in de Play Store, de zogenaamde vouchers. Na die update hoorden we er niks meer over, maar update 5.2 bevestigt de aanwijzingen: in de code zijn icoontjes te vinden die naast apps geplaatst gaan worden die in aanmerking komen voor een voucher. Ontwikkelaars zouden door deze functie bijvoorbeeld op Twitter kortingscodes kunnen uitdelen, die gebruikers vervolgens kunnen inwisselen in de Play Store.

Surveys

Ook wordt het uit de code duidelijk dat Google binnenkort gebruikers van de Play Store gaat vragen of ze een enquête willen invullen. Zoals het er nu naar uitziet krijgen gebruikers pop-ups, met één vraag en de mogelijkheid om te weigeren. Misschien niet de meest opwindende toevoeging, maar het is fijn te zien dat Google geeft om de mening van gebruikers.

De update zal de komende dagen uitgerold worden naar Android-gebruikers. Heb je geen geduld en wil je de update gelijk installeren op je tablet of smartphone? Via APKMirror kan je de update rechtstreeks downloaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.