Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play toont andere info onder games in zoekresultaten

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 11:10 CategorieAndroid

Google heeft nog een wijziging aangebracht aan de Google Play Store: dit keer zie je andere info onder de titels van games staan. Het kan dus zijn dat je er opeens Achievements of Multiplayer onder leest.

Play Store toont andere informatie

Misschien was het je al afgelopen weekend opgevallen toen je in de Google Play Store zocht naar een toffe game (of je wacht elke week tot het vrijdag is, waar we rond het middaguur altijd drie suggesties geven voor games binnen een bepaald thema). Normaliter zie je op de pagina van de zoekresultaten het icoontje van de game in kwestie, diens ontwikkelaar, de sterrenwaardering, de prijs en het snelle optiesmenu, aan de rechterkant. Maar dat blijkt veranderd te zijn, aangezien games nu ineens andere informatie tonen.

Eigenlijk verandert er maar weinig: het is alleen de sterrenwaardering die plaats moet maken voor informatie die per game kan wisselen. Dat plekje is nu gereserveerd voor andere, meer belangrijkere onderdelen, die ook echt iets over de game vertellen. Zo vind je er nu de teksten Editor’s Choice (maar die kwamen we ook al eens voor de veranderingen tegen), Achievements, Leaderboards en Multiplayer. Achievements zijn te behalen prestaties en Leaderboards zijn scoreborden voor jou en je vrienden. Multiplayer spreekt voor zich.

Wanneer zie je nu welke informatie? Dat gaat op basis van een hiërarchiesysteem. Editor’s Choice blijft altijd bovenaan staan. Zo niet, dan staat er Multiplayer, mits die aanwezig is natuurlijk. Is dat niet het geval, dan zie je er Achievements staan. Heeft de game ook dat onderdeel niet, dan lees je er Leaderboards. Mocht de game in kwestie nou ook geen scoreborden hebben, dan verschijnt er de oude, vertrouwde sterrenwaardering. Ons lijkt het geen handige aanpassing: is een game niet goed, dan maakt het niet uit welke features het heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.