Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Talk houdt binnenkort op te bestaan

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 11:23 CategorieAndroid

Het zat er al heel lang aan te komen, maar de Google Talk app houdt nu toch echt op met bestaan. Gebruikers van Google Talk worden 16 februari automatisch overgezet naar Google Hangouts.

Google Talk

Google Talk kun je zien als de voorganger van Google Hangouts, de populaire chat-app van Google. Google Hangouts is eigenlijk de samenvoeging van verschillende apps en diensten: Google Talk, Google Voice, en Google+ Messenger. Die apps werden begin 2013 samengevoegd tot Google Hangouts. Apps als Google Talk verdwenen dan ook uit de Play Store, waardoor gebruikers de app niet opnieuw konden downloaden. Toch bleef de service twee jaar lang bestaan, en functioneerde de app gewoon naar behoren. Daar gaat binnenkort dus verandering in komen, want 16 februari wordt elke Google Talk gebruiker automatisch overgezet naar Google Hangouts.

Dat zal voor de meeste mensen geen probleem zijn: de Google Hangouts app heeft meer functies, wordt beter ondersteund en is makkelijker te gebruiken. Voorbeelden van de exta functies zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kunnen videobellen, en sms-berichten te kunnen versturen via de app. Helaas is het niet voor iedereen zo’n feest: de Google Talk app was te gebruiken op meerdere platformen, en niet op elk platform is er een goede vervanger. Google services zijn bijvoorbeeld niet te gebruiken op Windows Phones, waardoor er niet direct een vervanger is voor de Google Talk app. Er bestaat namelijk officiële Hangouts app voor de Windows Phone. Of Google daar nu wel aan werkt, is niet bekend. Ben je erg gehecht aan je Google Talk app? Geniet er dan de komende week nog even van, 16 februari is het namelijk afgelopen.

  • Google Hangouts
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.