Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Google-zoekbalk keert terug in Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2015, 11:48 CategorieAndroid

Google rolt momenteel een update uit voor de Google Play Store, die een aantal veranderingen aanbrengen aan het design van de app. Zo komt de Google-zoekbalk bovenin de applicatie terug.

Google Play Store-update wordt nu uitgerold

Het kan nu elk moment gebeuren dat je Google Play Store-applicatie op je tablet wordt voorzien van een verse update. Dat meldt althans Googles eigen Kirill Grouchnikov, die op Google+ de hashtag #rollingout gebruikt bij de bekendmaking van het nieuws. Het kan dus ook al zijn dat je de update al hebt ontvangen. Ben je er niet zeker van, dan kun je het aan een aantal veranderde designelementen terugzien, waaronder de witte Google-zoekbalk aan de bovenkant. Die is namelijk terug van weggeweest.

google play store burgergif

Naast de terugkeer van de Google-zoekbalk, heeft het team achter de Play Store nog een aantal andere designelementen aangepast. Zo is het kleine vergrootglas bovenin compleet verdwenen. Logisch ook, aangezien zowel het vergrootglas als de zoekbalk dezelfde functie bezitten. Waarom Google deze verandering heeft doorgevoerd is niet bekend, maar het kan te maken hebben met het feit dat niet iedereen zo één-twee-drie de zoekfunctie kon vinden, omdat dat vergrootglas niet zo prominent in beeld is gebracht als die witte zoekbalk.

Opvallend is dat de zoekbalk nog niet in veel andere apps zijn herintrede heeft gedaan sinds de overgang naar Lollipop, en deze aanpassingen kan het begin zijn van een nieuwe trend die Google wellicht wil doorvoeren. Google-apps doorzoeken zou er mogelijk gemakkelijker door worden. De terugkeer van de zoekbalk zorgt er ook voor dat het veranderende pijltje weer terugkomt, zoals je kunt zien in de bovenstaande animatie. Dit pijltje is aanwezig in verschillende apps, maar verdween samen met de zoekbalk binnen de apps van Google.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.