Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei komt met dual-boot Windows 10 en Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 12:54 CategorieAndroid

Na twee jaar komt Huawei weer met een Windows tablet, in de vorm van een dual-boot Windows 10 en Android tablet.

Windows

Huawei komt volgens haar chief marketing officer met “interessante” tablets die op Android en Windows kunnen draaien. Vorig jaar zei het hoofd van Huawei’s marketing, Shao Yang, dat het bedrijf geen Windows smartphones en tablets meer gaat uitbrengen, na teleurstellende verkopen. Volgens hem zou het erg lastig zijn de klant te overtuigen dat een Windows smartphone of tablet de moeite waard is. De laatste Windows smartphone van Huawei, de Ascend W2, kwam in 2013 uit. Toch komt Huawei terug op de beslissing om geen Windows tablets en smartphones uit te brengen, want volgens Shao Yang kunnen we tijdens het aankomende Mobile World Congress in Barcelona een dual-boot Windows 10 en Android tablet verwachten.

Mobile World Congress

In de komende maand gaan we volgens hem meerdere dual-boot tablets zien, draaiend op Windows en Android. Of je mag switchen tussen beide besturingssystemen wanneer je wilt, of alleen als je de tablet voor het eerst opstart, is nog niet bekend, maar toch is het interessant om te zien dat bedrijven consumenten de keuze geven tussen Windows en Android. Volgens Shao Yang draait de tablet op een volledige versie van Windows 10, wat de tablet zeer aantrekkelijk maakt. Hoe de tablet er voor de rest qua uiterlijk en specificaties uit gaat zien is nog onbekend. Daarvoor zullen we toch echt tot het Mobile World Congress moeten wachten, dat plaatsvindt op 2-5 maart. We weten wel dat Huawei bezig is met een verbeterde versie van de Huawei Ascend Mate, en logischerwijs verschillende nieuwe smartphones.

Overigens zijn dual-boot tablets niet nieuw. In 2013 probeerde Asus het met de Transformer Book Duet TD300 maar stuitte op weerstand van Google en Microsoft. De bedrijven zouden bang zijn consumenten kwijt te raken aan het besturingssysteem van de concurrent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.