Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IFTTT lanceert drie nieuwe apps: Do Button, Camera en Note

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 19:39 CategorieApplicaties

IFTTT, kort voor If This Then That, heeft vandaag drie nieuwe apps uitgebracht. IFTTT is een service waarmee je bepaalde taken kunt automatiseren volgens een recipe. Je kiest een trigger (de This in If This Then That) en vervolgens een actie die uitgevoerd moet worden. IFTTT werkt al met honderden services en met de nieuwe apps kun je recipes nog sneller uit laten voeren.

Do Camera

De eerste nieuwe app is Do Camera. Zodra je een account hebt aangemaakt of ingelogd hebt met je IFTTT account kun je een recipe aanmaken. Maximaal kun je drie recipes gebruiken. De app voegt automatisch de eerste toe waarbij een gemaakte foto direct naar jezelf verstuurd wordt via e-mail. Zelf kun je een extra actie toevoegen, zoals het opslaan van de gemaakte foto in Dropbox. Door heen en weer te swipen kun je het juiste recipe kiezen die je wilt gebruiken. Vervolgens maak je de foto, en de gemaakte foto wordt naar jezelf verstuurd of opgeslagen in Dropbox.

Do Button

Do Button is te vergelijken met een afstandsbediening gekoppeld aan IFTTT. De app is net zo simpel als Do Camera. Je kunt drie acties toevoegen en zelf bepalen welke actie je uitvoert. Een goed voorbeeld is Do Button in combinatie met Nest. Je kunt een knop toevoegen waarmee je met een tik je Nest thermostaat op een bepaalde temperatuur kunt zetten. Net als Do Button kun je naar links of naar rechts swipen voor de andere recipes, zoals het mailen van een random GIF naar jezelf.

Do Note

Do Note is de laatste van de drie apps en biedt misschien wel de meeste mogelijkheden. In plaats van een foto maken of op een knop drukken om een actie uit te laten voeren kun je tekst in een recipe verwerken. Maak een recipe aan, typ wat tekst en zodra je op de knop van het recipe drukt wordt hij uitgevoerd. Zo kun je snel ideeën uitschrijven en naar jezelf mailen, zodat je ze nooit meer vergeet.

Do Note, Do Camera en Do Button zijn gratis verkrijgbaar in de App Store. Wanneer een iPad-versie uitkomt is nog niet bekend maar de echte IFTTT app, die vanaf nu IF heet, is wel beschikbaar voor de iPad.

  • Do Note
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.