Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 9 concentreert zich op prestatieverbeteringen’

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 18:37 CategorieiPad

Naar verluidt wil Apple iOS 9 voornamelijk gaan gebruiken voor prestatieverbeteringen en bug fixes, niet zozeer voor nieuwe features. Sommige van die aankomende functies kunnen we wellicht al eerder verwelkomen.

Apple werkt ondertussen aan iOS 9

Apple geeft ieder jaar een nieuwe versie van haar besturingssysteem uit: iOS. En ieder jaar komen er nieuwe functies bij. Het OS wordt dus steeds uitgebreider en zwaarder en dat betekent dat er meer bugs opduiken waardoor het OS minder goed presteert. Het lijkt erop alsof Apple dat nu wil tegengaan, met de volgende grote update: iOS 9. Hoewel er officieel nog niets bekend is over het besturingssysteem, zijn er nu geruchten opgedoken dat het bedrijf uit Cupertino iOS 9 vooral voor prestatieverbeteringen wil gebruiken.

Natuurlijk is dat niet het enige waar Apple iOS 9 voor wil gebruiken en kunnen we ook rekenen op nieuwe features, maar daar is nog helemaal niets naar buiten over gekomen. Daarnaast is het zo dat Apple aankomende updates nog minder ruimte wil laten innemen dan nu het geval is – ruimte die met de vorige, kleine update al verminderd was. Mocht je dus een iDevice met weinig interne opslagruimte hebben, dan is dat voornamelijk voor jou goed nieuws – zo hoef je geen onnodige data te verwijderden voor nieuwe updates.

Mochten deze geruchten waar zijn, dan is het goed dat Apple zich een keer gaat concentreren op het verbeteren van huidige functies, in plaats van het introduceren van nieuwe mogelijkheden terwijl enkele bestaande features nog helemaal niet lekker werken. Eerder deed Apple dit al eerder met OS X Snow Leopard: daar kregen de stabiliteits- en prestatieverbeteringen ook voorrang op nieuwe functies. Apple hield het toen ook voornamelijk op de features die waren geïntroduceerd met OS X Leopard; het kwam de ervaring uiteindelijk te goede.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.