Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Mini-omhulsel voegt fysieke knoppen toe aan toetsenbord

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2015, 10:11 CategorieAccessoires

Dit omhulsel voor iPad Mini, genaamd Phorm, voorziet het digitale toetsenbord op je scherm van fysieke knoppen, voor een betere typervaring. De knoppen verdwijnen weer wanneer je de slider omlaag zet.

Phorm voegt knoppen toe aan je digitale toetsenbord

Het bedrijf Tactus Technology heeft een speciale iPad Mini-omhulsel gefabriceerd, die in staat is fysieke knoppen toe te voegen aan het toetsenbord op het scherm van je iPad Mini. De knoppen zijn niet zo groot als op een computertoetsenbord. In plaats daarvan krijg je te maken met kleine knobbeltjes die het verschil tussen een prettige en minder prettige typervaring moeten maken. De slider op het hoesje haalt de knopjes omhoog en omlaag, zodat ze niet constant aanwezig zijn wanneer er even geen toetsenbord weergeven wordt.

Dit omhulsel werkt overigens zonder batterijen en is al negen maanden in ontwikkeling. Oorspronkelijk is het hoesje ontworpen door Ammunition Group: het ontwerpbedrijf uit San Francisco dat vooral bekend staat om z’n werk aan de Beats-koptelefoons. Naast een omhulsel voor de iPad Mini, wil Tactus Technology ook een hoesje maken voor de iPhone 6 Plus. Hoe duur dat hoesje moet gaan kosten is nog niet bekend, maar omgerekend zou het omhulsel voor iPad Mini 87 euro moeten kosten wanneer je hem pre-ordert (en anders 131 euro).

Met de slider op het hoesje zorgt je ervoor dat er vloeibaar spul in de ruimtes van de knobbeltjes terechtkomt, waardoor die knobbeltjes dus ontstaan. Tactus is voornemens om deze techniek direct in een touchscreen te bouwen, maar tot het zover is wil het bedrijf eerst kijken of daar wel een markt voor is. Uit tests, gedaan door Tactus, blijkt dat zeventig procent van het testpanel de knobbeltjes prettig vindt typen en dat het typen zelf er 20 tot 25 procent op vooruit is gegaan. In de zomer van 2015 moet deze accessoire uitkomen.

  • Delen:
Apple iPad Mini 3
iOS
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.