Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Klok in Android 5.1 krijgt meer animaties

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 10:38 CategorieAndroid

De klok in Android 5.1 heeft een aantal nieuwe animaties gekregen. De functie van de applicatie verandert echter niet en blijft hetzelfde werken zoals je dat altijd al gewend bent.

Nieuwe animaties voor de klok in Android 5.1

Nu Android 5.1 offcieël ‘uit’ is, op de Android One-smartphones aan de oostelijke kant van de wereld, leren we langzaamaan steeds meer over de nieuwe versie van het Android OS. Google zelf heeft nog geen informatie naar buiten gebracht over Android 5.1 en het is daardoor ook nog niet duidelijk welke veranderingen we mogen verwachten, dus zijn dit soort nieuwtjes altijd fijn. Eén van de nieuwe features zijn de animaties in de klokapplicatie die standaard op je Android-tablet en -smartphone geleverd wordt.

Wanneer je de bovenstaande video bekijkt, dan lijkt er op het eerste gezicht niet veel veranderd. Persoonlijk viel me op hoe snel de app reageerde en hoe fijn je van pagina naar pagina kon swipen, maar dat is niet het punt. Het gaat immers om de animaties die je helemaal aan de bovenkant van de klok vindt; de icoontjes die aangeven om welke functies het gaat in de app. Zo draait het zandlopertje iedere keer om wanneer je hem selecteert, zien we de wijzers van de klok een volledig rondje maken en zie je het alarm bewegen.

Android 5.1 komt voorlopig nog niet naar tablets toe, maar Google heeft al wel vast dus de volgende grote update van Lollipop op de Android One-smartphones in India geïnstalleerd. Android One-smartphones zet Google in in ontwikkelingslanden om de mensen daar kennis te laten maken met hun eerste smartphone. Waarom Google specifiek die toestellen heeft uitgekozen om Android 5.1 op te installeren is niet bekend en we weten helaas ook niet waarom we de updates nog niet over-the-air opgestuurd hebben gekregen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.