Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Langverwachte update Calcbot nu beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 19:09 CategorieApplicaties

Na lang wachten is er eindelijk een update voor Calcbot beschikbaar. Calcbot is een rekenmachine app van de makers van onder andere Tweetbot. Dat de update lang duurde vinden de makers zelf op, ze schrijven dat ze ‘een paar’ iOS updates gemist hebben. De vorige update van Calcbot werd op 19 september 2013 uitgebracht.

Nieuw uiterlijk en features Calcbot

Het verschil dat je meteen zal zien na het updaten is het nieuwe uiterlijk. Calcbot heeft nu een modern en fris design dat past bij iOS 8. Naast het likje verf zijn ook een aantal nieuwe features toegevoegd, die het gebruiken van de rekenmachine een stuk fijner maken.

Zo is er geen ‘M’ knop aanwezig waarmee je uitkomsten op kon slaan, als je al weet hoe je die functie moet gebruiken. In plaats daarvan kun je een uitkomst simpelweg als favoriet markeren, waarna deze opgeslagen wordt. Door omhoog te swipen en het favorieten-menu te openen, kun je het antwoord weer terugvinden en gebruiken. Het is zelfs mogelijk om in plaats van het antwoord de berekening opnieuw te gebruiken.

Ondanks het verdwijnen van de M knop zijn veel andere geavanceerde features die je kent van een normale rekenmachine in de app gebleven. Door je iPad te draaien in landscape-modus krijg je alle scientific knoppen te zien. Ook Pi en andere constanten missen niet. Je kunt zelfs je eigen constanten aanmaken, alhoewel daar wel een in-app aankoop voor nodig is.

In-app aankoop

Die in-app aankoop is de nieuwe manier van geld verdienen voor Tapbots: de app is gratis, maar geavanceerde features zijn te koop voor €1,99 via een in-app aankoop. In ruil voor twee Euro kun je je eigen constanten toevoegen die je vaak gebruikt, krijg je toegang tot een nieuw thema, kun je getallen omrekenen naar andere valuta of meeteenheden en onbeperkt je eerdere uitkomsten terugkijken in de History Tape.

Mac-versie

Er is ook een Mac-versie beschikbaar voor Calcbot. Via iCloud worden je vorige uitkomsten in de History Tape en favorieten gesynchroniseerd en kun je dus met dezelfde getallen verder rekenen. De Mac-versie kost €4,99 in de Mac App Store.

  • Calcbot
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.