Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘LG G4 krijgt 3k-scherm en geen stylus’

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 10:06 CategorieAndroid

Er zijn nieuwe geruchten over de LG G4-phablet: het apparaat zou namelijk worden voorzien van een 3k-display, maar geen stylus. En dat terwijl LG het mogelijk tegen Samsung had willen opnemen.

LG G4: een phablet zonder stylus?

Mogelijk krijgt de LG G4-phablet een schermresolutie van 1620 bij 2880 pixels. Dat blijft uit een user agent-profiel dat is gestuurd naar de website MyLGPhones. De site denkt dat het in elk geval om de G4 gaat, vanwege het modelnummer: LG-VS999. De G3 kreeg eerder LG-VS9985 met zich mee, dus het zou inderdaad kunnen kloppen dat de VS999 een opvolger is van de VS9985. Maar andere aanwijzingen bestaan momenteel nog niet en de fabrikant heeft zelf ook nog niets losgelaten over de G4, dus we moeten het nog maar zien.

De hoge resolutie gaan we waarschijnlijk terugvinden op een scherm van 5,5 inch, mocht LG voornemens zijn dezelfde maat aan te houden als de LG G3. Mocht dit het geval zijn, dan krijgt de LG G4 een pixeldichtheid van 600ppi met zich mee, wat ongekend hoog is en al voor 3k wordt aangenomen. Het kan ook zijn dat LG de phablet een scherm van 5,7 inch geeft, waardoor die pixeldichtheid op 579ppi uitkomt: nog steeds erg hoog en hoger dan de Samsung Galaxy S5, met een dichtheid van 576ppi – hoger is er nu niet.

Daarnaast bestaat het gerucht dat de aankomende LG G4 zonder stylus geleverd wordt, ook al zou de fabrikant voornemens zijn het met stylus op te willen nemen tegen Samsung en z’n succesvolle Note-reeks. Maar LG zegt de stylus nog geen vaarwel: er zou namelijk nog een LG G4 Stylus op de markt moeten verschijnen, net zoals je de LG G3 en LG G3 Stylus hebt. Ook hier gaat het dus nog om een gerucht en heeft LG zelf nog niets naar buiten gebracht. Wellicht dat we tijdens de MWC 2015 hier meer over horen.

  • Delen:

Reacties

  1. willem
    05 maart, 2015 om 15:42

    Ehmmm s5 heeft geen 576ppi? Slordig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.