Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG kondigt G Pad F 7.0 met 4G en Android 5.0 Lollipop aan

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2015, 11:40 CategorieAndroid

LG heeft vandaag in de VS een nieuwe tablet aangekondigd. De Koreaanse fabrikant komt met een nieuwe variant van de G Pad 7.0 die vorig jaar geïntroduceerd werd. De nieuwe versie krijgt de naam G Pad F 7.0 mee en beschikt onder meer over 4G en Android 5.0 Lollipop.

De G Pad-serie van LG is in Nederland nooit een groot succes geworden, met name door de beperkte beschikbaarheid en relatief hoge prijzen. Toch geeft de Koreaanse fabrikant niet zomaar op, in ieder geval in de VS niet. Daar is deze week de nieuwe G Pad F 7.0 gepresenteerd.

De LG G Pad F 7.0 is in de VS samen met telecomprovider Sprint gepresenteerd en wordt standaard uitgerust met 4G/LTE voor snel mobiel internet. De tablet is een licht verbeterde versie van het model dat vorig jaar op de markt gebracht werd en draait op het nieuwe Android 5.0 Lollipop. Over Android 5.0 Lollipop heeft LG weer een eigen interface gelegd en daarbij levert de Koreaanse fabrikant een aantal zelf ontwikkelde apps en toepassingen mee.

Verder is de G Pad F 7.0 voorzien van een Qualcomm Snapdragon 410-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een 4.000mAh accu, een 1.2 megapixel webcam aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde.

De LG G Pad F 7.0 wordt in de VS verkocht voor een prijs van 240 dollar. De tablet wordt in een witte en een zwarte variant uitgebracht. Of en wanneer de tablet naar Europa komt is nog niet bekend.

  • Delen:
LG G Pad 7.0
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.