Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG werkt aan nieuwe high-end mobiele processor

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 13:58 CategorieHardware

Naar verluidt werkt fabrikant LG momenteel aan een nieuwe mobiele processor, die de tegenvallende NUCLUN-processor gaat vervangen. Deze nieuwe chipset moet gaan concurreren met onder andere de Qualcomm Snapdragon 810.

LG geeft niet op en werkt aan nieuwe mobiele processor

LG kondigde niet lang geleden de nieuwe NUCLUN-processor aan, die we maar weinig zijn tegengekomen in smartphones en tablets. Wat bleek? De processor had last van een aantal problemen, waardoor de processor niet heel bruikbaar was op langere termijn. Maar LG geeft niet op en werkt momenteel aan een nieuwe in-house processor, die het naar verluidt moet gaan opnemen tegen de Qualcomm Snapdragon 810, waarvan we hier kunnen zien wat de chip in huis heeft, en de Exynos 7420-processor van Samsung.

Na het fiasco van de NUCLUN, werkte LG aan een octacore-processor, waar we vier kernen van de Cortex A57 en vier kernen van de Cortex A53 in terugvinden. Maar die SoC had last van oververhittingsproblemen, dus daar kon LG verder weinig mee. Dat betekent niet dat LG de handoek in de ring gooide. Momenteel schijnt de fabrikant namelijk te werken aan alweer een derde chipset, die mogelijk wordt gebruikt voor het hogere segment op de markt, onder de codenaam Maya. Ook hier gaat het om een octacore-processor.

En die octacore-processor zou verdeeld zijn in vier kernen van de Cortex A72 en vier kernen van de Cortex A53. Deze kernen worden bijgestaan door een ongespecificeerde Mali gpu; dit kan mogelijk de Mali T880 zijn, aangezien we te naar het schijnt te maken hebben met vier Cortex A72-kernen. Om het af te maken is de chip 20nm groot, terwijl die van Samsung 14nm groot zou zijn. Aangezien de ARM Cortex A72 niet eerder dan in 2016 uitkomt, kunnen we in elk geval stellen dat we de chipset dit jaar niet in LG-apparaten gaan tegenkomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.