Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lollipop-update Galaxy Note 4 in Polen aangekomen

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2015, 11:21 CategorieAndroid

De Android 5.0 Lollipop-update voor de Samsung Galaxy Note 4 is inmiddels aangekomen in Polen. De update wordt over-the-air uitgerold. Dat is één van de voordelen wanneer je een R&D-afdeling van Samsung in je land hebt staan.

Samsung Galaxy Note 4 met Android 5.0.1

Wanneer je in Polen woont en je hebt een smartphone, phablet of tablet van Samsung, dan heb je geluk. In dat land heeft Samsung namelijk een grote R&D-afdeling (research and development), waardoor we vaak in Polen als eerste nieuwe hard- en software voorbij zien komen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Momenteel gaat die vlieger op voor de update naar Android 5.0 voor de mensen met een Samsung Galaxy Note 4 in dat land: de uitrol is namelijk begonnen en Note 4-eigenaars kunnen nu Android 5.0.1 naar het toestel downloaden.

Over het algemeen zijn de eerste bevindingen van Lollipop op de Note 4 positief; de gebruikerservaring gaat in elk geval Android 4.4 KitKat voorbij. Het Material Design werkt prima samen met de gestroomlijnde variant van de TouchWiz-interface, waardoor je het idee hebt dat het allemaal behoorlijk gepolijst aanvoelt. Daarnaast geven gebruikers aan dat de prestaties omhoog gegaan zijn, de lockscreen-notificaties prima werken en de batterij langer meegaat. Hopelijk houden de goede berichten aan, Lollipop heeft zo zijn problemen.

De upgrade naar Android 5.0 Lollipop weegt bijna 1GB, maar voor het updaten verwacht Samsung wel dat je minstens 3GB aan intern geheugen nodig hebt. Daarom is het verstandig om, wanneer de update ook in Nederland beschikbaar komt, zoiets altijd via je wifi-netwerk te downloaden. Wanneer Lollipop naar Samsung-apparaten in Nederland komt, is echter nog niet bekendgemaakt. Eerder kwam deze update al uit in India en Rusland, dus hij komt nu letterlijk steeds dichterbij. Het is nog maar een kwestie van tijd nu.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.