Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Maak je eigen anime in Anime Studio Story

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2015, 10:23 CategorieGaming

De Japanse ontwikkelaar Kairosoft, bekend van Game Dev Story, heeft een nieuw spel op Android uitgebracht: Anime Studio Story. In deze game beheer je je eigen mediabedrijf die typische Japanse cartoons ontwikkelt.

Anime Studio Story is net als Game Dev Story

Kairosoft is een Japanse spelontwikkelaar en wat ons betreft één van de beste op het gebied van simpele, maar o-zo verslavende simulatorspellen. Zo heeft de studio een aantal jaar geleden het spel Game Dev Story uitgebracht: een game waarin je de leiding neemt over een beginnende game-ontwikkelaar. Door middel van simpele handelingen, zoals het aannemen van mensen, het uitbouwen van je bedrijf en het vormgeven van je game, maak je binnen no-time je eigen spel en wacht je met smart af wat de recensenten ervan vinden.

Omdat de handelingen zo simpel zijn en de game de speler volop de ruimte geeft voor eigen interpretatie en ontwikkeling, is het spel erg verslavend. In de jaren erna heeft Kairosoft ook nog een aantal andere titels uitgebracht, zoals World Cruise Story en Grand Prix Story, en met al die nieuwe games, bracht de ontwikkelaar telkens een nieuwe laag gameplay aan. Anime Studio Story houdt het echter simpel, net als met Game Dev Story. Je begint met een klein mediabedrijf en moet hem langzaamaan uitbouwen tot een trendsetter.

Houd er wel rekening mee dat Anime Story erg ‘Japans’ is. Je begint met het maken van de ster van de show, die je op allerlei punten kunt vormgeven (waaronder ‘Dateability’). Je moet ervoor zorgen dat het publiek dat personage goed genoeg vindt. Verder neem je wederom wat nieuwe mensen aan, bouw je de studio uit en is het de bedoeling je apparatuur te upgraden. Je kunt bijvoorbeeld een bioscoop aanleggen, voor filmscreenings. Ben je al een fan van Kairosoft, dan kun je deze game met een gerust hart downloaden voor 3,98 euro.

  • Anime Studio Story
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.