Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mad Hop is een prima Crossy Road-kloon

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 10:36 CategorieAndroid

Heb je Crossy Road helemaal uitgespeeld en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Check dan de game Mad Hop, die net even wat moeilijker is. Mad Hop is een typische kloongame, maar wel eentje met een eigen mechanic.

Mad Hop is Crossy Road, maar dan net even anders

Het behoort helaas al tot de status quo: kloongames. Wanneer een ontwikkelaar succes heeft met zijn game, dan verschijnen er opeens soortgelijke titels in de verschillende downloadwinkels, die allemaal een graantje willen meepikken. Het nieuwste slachtoffer van deze langdurige trend is Crossy Road. Deze game bleek gigantisch populair op iOS en zelfs nog een tijdje later toen het eindelijk naar Android kwam. Nu is er Mad Hop: een game die precies op Crossy Road lijkt, maar door één game mechanic net even anders is.

Als je kijkt naar de presentatie, dan is de ontwikkelaar zich ervan bewust dat-ie een Crossy Road-kloon gemaakt heeft (die zich overigens op zijn beurt hevig heeft laten inspireren door Frogger). De graphics lijken haast één op één overgenomen te zijn. Ook de kern van het spel lijkt identiek: spelers moeten al springend het eindeloze level doorkomen, terwijl ze onderweg obstakels overwinnen. Het verschil tussen beide spellen is dat je in Mad Hop lange sprongen kunt maken, waardoor je bepaalde obstakels gemakkelijker kunt overwinnen.

Of je zorgt ervoor dat je jezelf gigantisch naait wanneer je die sprong verkeerd timet. Hoe je het ook wendt of keert: kloongames zijn nu eenmaal een ding van deze tijd en sommige zijn nog best leuk om te spelen ook, zoals blijkt met Mad Hop. De game is gratis te downloaden op Android en iOS, maar bevat wel verschillende in-app-aankopen. Op je Android-apparaat moet je tenminste Android 2.3 of hoger en 23MB aan vrije schijfruimte hebben. Heb je iOS? Dan heb je minstens iOS 7 en 60MB aan ruimte nodig om de game te draaien.

  • Mad Hop
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.