Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mailbox ‘geoptimaliseerd’ voor Android-tablets

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 10:44 CategorieAndroid

Dropbox heeft de e-mailapplicatie Mailbox voor Android voorzien van een update waarmee het nu ook de grotere schermen ondersteunt. Of nou ja, ongeveer dan, want van een echte optimalisatie kunnen we nog niet spreken.

Mailbox voor Android

Hoewel de e-mailapplicatie Mailbox als een zelfstandige app begon op iOS, is de applicatie sinds de overname door Dropbox ook beschikbaar voor Android. Het was daardoor niet verrassend dat er niet echt een goede optimalisatie voor Android-tablets aanwezig was, aangezien het nou eenmaal tijd kost dergelijke features te ontwikkelen. Dat het ondertussen zo lang heeft moeten duren voordat Dropbox hier wat aan deed was wel een beetje vreemd. En hoewel de huidige update een oplossing biedt, is het niet wat je ervan mag verwachten.

Mailbox voor Android werkt wellicht nu iets beter op een Android-tablet, maar van een echte optimalisatie kunnen we helaas nog niet spreken. Momenteel is de interface precies hetzelfde als op de smartphone, maar dan groter gemaakt. Mailbox maakt daarmee totaal geen gebruik van al die extra ruimte die een Android-tablet aanbiedt. Zo heeft de Android-versie bijvoorbeeld niet eens een menu aan de linkerkant van het scherm, die wel aanwezig is in de iPad-versie, en alles voelt gewoonweg niet intuïtief op deze manier.

Er zijn nog wel wat andere aanpassingen verricht, zoals de betere samenwerking met Dropbox for Business en betere integratie met TouchWiz van Samsung, maar ook daar profiteert niet iedereen van. Mailbox biedt net als Inbox by Gmail de optie om berichten weg te swipen of voor een later moment in te plannen. Ook kun je berichten direct in een bepaald archief opslaan wanneer je hen wegveegt en is er een chat-achtige opzet waarmee je berichten sneller kunt lezen en archiveren. Je vindt de app via de onderstaande downloadlink.

  • Mailbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.