Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Meer diversiteit aan emoji dankzij iOS 8.3

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 10:04 CategorieiPad

Eerder deze maand rolde Apple de bèta van iOS 8.3 uit, met daarin meer diversiteit aan emoji. Nu is bekend hoe deze plaatjes eruit zien. De oude, vertrouwde gele emoji blijven overigens bestaan.

Meer keuze uit emoji die bij je passen

Apple heeft deze maand de bèta uitgebracht van iOS 8.3 voor ontwikkelaars, met daarin onder meer ondersteuning voor CarPlay en een grotere verscheidenheid aan emoji. Hierboven kun je alvast een voorbeeld zien van de nieuwe emoji, die allemaal een verschillende huidtint hebben gekregen. Je krijgt toegang tot de verschillende tinten door op de originele emoji te tappen en hem ingedrukt te houden, waar er kort daarna een extra, zwevend menu tevoorschijn komt die dus de keuze biedt aan meerdere kleuren emoji.

Mocht je gewoon de oude, vertrouwde emoji willen gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Hoewel Apple het emoji-toetsenbord flink heeft aangepast, biedt het nog altijd ruimte voor de emoji die je al jaren kent en gebruikt. Naast deze aanpassing, heb je straks ook meer keuze uit de zogenaamde familie-emoji. Je kunt kiezen uit gezinnen met één kind, gezinnen met twee kinderen (met daaruit weer de keuze uit jongens en meisjes) en gezinnen met twee vaders of moeders (ook met één of twee kinderen en keuze uit jongens en meisjes).

Daarnaast zijn er een aantal nieuwe vlaggen toegevoegd en komen we de Apple Watch en de vernieuwde iPhone 6 Plus tegen. Het is nu een jaar geleden sinds Apples belofte om meer diversiteit aan emoji aan te bieden, maar ze komen steeds dichterbij. Wanneer iOS 8.3 precies vrijgegeven wordt, is nog niet bekendgemaakt, maar we verwachten hem in elk geval nog in het eerste kwartaal van 2015. Overigens kwam onlangs naar buiten dat Apple de bèta’s publiekelijk wil testen; wellicht zie je die emoji dus eerder dan verwacht.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.