Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft blijft Windows RT steunen

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 10:13 CategorieWindows

Microsoft heeft in een statement laten weten dat het voorlopig nog steeds van plan is het Windows RT-platform te blijven ondersteunen. In welke vorm heeft het bedrijf nog niet laten weten.

Microsoft zwaait Windows RT nog niet uit

Hoewel Microsoft de productie van de Surface 2 en de Nokia Lumia 2520 heeft stopgezet, de laatste twee Windows RT-tablets, is het bedrijf uit Redmond nog niet van plan afscheid te nemen van het platform. Microsoft werkt momenteel nog aan toekomstige updates voor het besturingssysteem, maar onduidelijk is wat verder de plannen zijn. Het is aannemelijk dat we geen nieuwe Windows RT-apparaten gaan tegenkomen in de winkels; desondanks is het fijn om te weten dat Windows RT nog niet ‘doodverklaard’ is.

Een Microsoft-vertegenwoordiger had er het volgende over te zeggen.

As Terry Myerson shared on stage on January 21, Microsoft is working on an update for Windows RT, and will have more to share later. ARM devices will continue to be a crucial part of the range of devices Windows 10 supports, with an optimized experience for ARM-based phones, phablets and small tablets up to 8 inches.

Eind vorige maand kwam naar buiten dat Microsoft niets meer aan Windows RT wilde doen en dat klonk geloofwaardig. Het besturingssysteem heeft het namelijk al vanaf het allereerste moment moeilijk gehad. Consumenten wisten vaak niet wat het nou precies was: hoewel Surface RT-tablets eruit zagen als een Windows 8-tablet, inclusief de desktop-functie, is het zo dat een groot aantal programma’s niet werkt met het systeem. Heel verwarrend.

Bovendien was Windows RT altijd al wel goedkoper dan het ‘normale’ Windows op een tablet. Maar door de komst van Windows 8 with Bing, wat eveneens een goedkope variant van Windows 8 was, kannibaliseerde Microsoft eigenlijk zijn eigen markt. Daarnaast trokken verschillende fabrikanten, zoals Asus en Dell, hun ondersteuning voor het platform ook vrij rap terug. HTC annuleerde zijn tablet-lijn compleet voordat het op de markt kwam, waardoor er al snel een leegloop ontstond. Gelukkig komt Windows 10 dit jaar uit maar Microsoft heeft al laten weten niet alle functies van het nieuwe besturingssysteem naar Windows RT te brengen.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.