Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


‘Microsoft brengt Cortana naar Office’

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2015, 10:59 CategorieAndroid

Microsoft test momenteel een applicatie waarmee het mogelijk is Cortana te gebruiken om bestanden te openen, te bewerken en te delen door gebruik te maken van stemcommando’s. Het gaat nu nog om een prototype.

Cortana komt naar Microsoft Office?

Microsoft schijnt voornemens te zijn de digitale assistent Cortana ook in Office te willen implementeren. Op dit moment test de softwaregigant de Work Assistent-app, die je nu kunt vinden in de Windows Phone Store, waarmee het mogelijk is om via Cortana bestanden te openen, te bewerken en te delen, door haar stemcommando’s te geven. Hoewel het hier nu nog om een prototype gaat, claimen bronnen binnen Microsoft dat het plan dus is om Cortana, die een belangrijke rol in de Halo-franchise heeft, naar Office te brengen.

Dat zou dus kunnen betekenen dat we Cortana inderdaad gaan terugzien op Android en iOS, waar al weken berichten over circuleren op het internet. Of het dan gaat om de complete digitale assistent of slechts de functies voor in Office, is nog niet bekend. Kijkende naar de recente stappen die Microsoft gemaakt heeft (zoals het gratis aanbieden van Office, de recente app-aankopen en het feit dat het bedrijf uit Redmond Android en iOS omarmd) doen ons geloven dat het zomaar zou kunnen zijn dat Cortana naar andere systemen komt.

Een digitale assistent die ons helpt tijdens het opstellen en bewerken van Office-documenten; dat doet je ongetwijfeld herinneren aan Clippy. Clippy is die irritante paperclip die te pas en te onpas op het scherm verscheen. In tegenstelling tot die altijd glimlachende paperclip, zal Cortana dus veel subtieler aanwezig zijn. Uit de bèta builds van Windows 10 is op te maken dat Microsoft continu Cortana verbetert: momenteel is de assistent al geïntegreerd in het nieuwe Windows en komen we haar straks tegen in de Spartan-browser.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.