Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft koopt kalender-app Sunrise

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2015, 20:15 CategorieApplicaties

De kogel is door de kerk: Microsoft heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de kalender-app Sunrise gekocht heeft. De geruchten kloppen dus. Sunrise is een kalender-app voor Android en iOS.

Sunrise gekocht door Microsoft

Het is officieel: Microsoft heeft Sunrise, één van de beste kalenderapplicaties op Android en iOS, gekocht. Onduidelijk is nog voor welk bedrag, maar eerdere geruchten spraken over een getal van 100 miljoen euro. Microsoft koopt de app twee maanden nadat het eerder Acompli kocht, een populaire e-mailapplicatie, die eveneens uitgekomen is op Android en iOS. Een paar weken later heeft Microsoft het team achter Acompli bij het Outlook-personeel gevoegd, waardoor er al snel een nieuwe Outlook-versie werd uitgebracht.

Sunrise is een behoorlijk uitgebreide kalenderapplicatie. Je organiseert er je evenementen, inclusief afspraken, alarmen, verjaardagen, Google Maps-integratie en nog veel meer. Ook is er ruimte voor je Gmail- en Facebook-account, waar Sunrise weer je verjaardagen en dergelijke uit halen. Daarnaast werkt Sunrise prima samen met een hoop andere third-party-apps, waaronder Evernote, zodat je altijd allerlei handige en relevante informatie hij de hand hebt wanneer je de Sunrise-applicatie open hebt staan op je tablet.

Sunrise wordt dan ook wel eens het Zwitserse zakmes onder de kalenderapplicaties genoemd. Wat Microsoft precies voornemens is met de app, is helaas onbekend. Waarschijnlijk wil het bedrijf deze app samenvoegen met Outlook, maar dat is pure speculatie. Outlook heeft natuurlijk zijn eigen agenda, maar die is lang niet zo uitgebreid als die van Sunrise. Dit is in elk geval wederom een stap in de richting waar Microsoft onlangs is ingeslagen: een bredere ondersteuning over meerdere (mobiele) platformen.

  • Sunrise
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.